Leylekler Konya Ovası'nda "çekirge" mesaisinde

Leylekler Konya Ovası'nda "çekirge" mesaisinde
Bölgedeki hububat hasadı sırasında biçerdöverlerin peşinden giderek tarlalardaki böceklerle beslenen leylek sürüleri, ilginç görüntüler oluşturuyor

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, biçerdöverlerle ekili alanlarda yapılan hasadın ardından açığa çıkan çekirge ve böceklerin peşindeki leylek sürüleri, renkli görüntülere neden oluyor. 

Beyşehir-Isparta karayolu çevresinde hububat tarlalarında hasat devam ediyor. Hasat sırasında tarlalara inen leylek sürüleri, ürünlerin toplanmasının ardından ortaya çıkan çekirge, böcek ve farelerle besleniyor.

Biçerdöver operatörü Ahmet Pırtık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarlada çalışırken sık sık bu manzara ile karşılaştığını, Beyşehir Gölü kenarında yazı geçiren leylek kolonileri için hasat döneminin bir fırsat olduğunu anlattı. 

Pırtık, "Başka bölgelerde bu manzarayı görebilmek pek mümkün değil. Leyleklerin biçerdöverin arkasından ilerleyişi güzel görüntü oluşturuyor. Çevreden geçenler, bu manzarayı görünce durup fotoğraf çekiyor" dedi. 

Hüyük Ziraat Odası Başkanı Hürriyet Şahin de hububat döneminde leyleklerin, biçerdöverleri izleyerek biçilen ürünlerin arasındaki çekirge, böcek ve tarla fareleriyle beslenerek bir nevi tarla temizliği yaptığını dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.