Lezzet Festivali ilk kez Konya’da

Lezzet Festivali ilk kez Konya’da
Gökcem “Konya Down” Özel Çocuklar Eğitim ve Spor Kulübü Derneği tarafından Konya’da ilk defa Lezzet Festivali yapıldı.

Dilhan Türker'in Haberi

Festivalin açılışına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sebiha Başaran Vali Muammer Erol, Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan katıldı.

“GÖKCEM CAFE TÜRKİYE’DE BİR İLK”

Açılış konuşmasını yapan Gökcem Konya Down Özel Çocuklar Eğitim ve Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Devecioğlu,  “Hem bir özel gereksinimli birey sahibi olarak hem de temsil etmiş olduğum aileler adına sayın valim sayenizde merhamet ve şefkati yaşama imkânını bizlere siz verdiniz. Sizi gerçekten çok özleyeceğiz bizler ve ailelerimiz sizden razıyız Cenabı Hak’ta sizden razı olsun” ifadelerini kullandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sebiha Başaran, “Korumalı iş yeri konseptinde Gökcem Cafe bizim üçüncü projemiz oluyor Cafe konseptinde ise Türkiye’de bir ilk. Burada bir müjdeyi de vermek istiyorum Korumalı İş Yeri Yönetmeliğimiz çıktı 2 ay önce askeri ücretin üçte birini bakanlığımız korumalı iş yeri açanları teşvik amaçlı karşılayacak. Maliye Bakanlığımız vergi teşvikleriyle yine işleri kolaylaştıracaktır. Tüm Türkiye için hedefimiz Türkiye’ye güzel bir örnek olarak Gökcem Cafe’nin gösterilmesi duyurulması tanıtılması emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, “Bir arzumuz var bu yavrularımızın yüzünü gülerken görmek. Bu bağlamda burada emeği geçen bakanlık yetkileri olmak üzere Gökcem Cafe’nin yetkililerine tüm ailelere şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

“KONYA’DA GÜZEL İNSANLAR GÖRDÜM”

Festivalin açılışında konuşma yapan Vali Muammer Erol, “ Konya’da tanımaktan memnun olduğum insanlardan birisi Yasemin Hanım ve Uğur Bey bu ailemiz tüm özel çocukların farkındalığını artırdı. Öylede hayatın güzelliklerinin olabileceğini herkese gösterdiler. Devletimizde 13,14 yıl öncesinde hayal edemeyeceğimiz imkânları sağladığını gördük.  Bu yolda her gün daha iyi mesafeler alıyoruz ve alacağızda. Konya’da güzel insanları gördüm güzel şeylere şahit oldum hakkınızı helal ederseniz Konya imtihanını sorunsuz vermenin rahatlığıyla hazırlıklı gittiğimizi düşünüyorum Allah hepinizden razı olsun” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.