LEZZETİN DEĞİŞMEYEN ADRESİ: KÖFTECİ İBRAHİM USTA

LEZZETİN DEĞİŞMEYEN ADRESİ: KÖFTECİ İBRAHİM USTA
Büsan Sanayi Bölgesi’nde et severlerin değişmeyen adresi Köfteci İbrahim Usta.  1972’de Hizmet Köfte’yle başlayan serüven 2011’den bu yana Köfteci İbrahim Ustayla devam ediyor.

Büsan Sanayi Bölgesi’nde et severlerin değişmeyen adresi Köfteci İbrahim Usta.  1972’de Hizmet Köfte’yle başlayan serüven 2011’den bu yana Köfteci İbrahim Ustayla devam ediyor. Hizmet Köfte’nin İbrahim Ustası’nın lezzet ve kalitesini 2. kuşak olan oğulları Veli ve Ahmet Erim devam ettiriyor.

Köfteci İbrahim Usta’nın başarısını ve lezzetini Veli Erim’le konuştuk.

BU MESLEK BİZE BABAMIZDAN YADİGÂR

Veli Erim, “Yıllardır hizmet sektöründeyiz. Restoranımızın ismine babamızın adını verdik. Bu meslek babamızdan bize yadigâr ve işimizi hakkıyla yapmaya çalışıyoruz.  Ben hep mutfaktayım ve mutfakta hizmet vermeyi çok seviyorum. Menümüzde köfte, kuşbaşı ve adana bulunuyor. Köftemiz şiş köfte ve özel olarak hazırlıyoruz. Meze olarak piyaz, ezme, yeşillik ve cacık ikram ediyoruz. Antep yöresine özgü küşleme, sarma, kelebek ve dilim küşleme menümüzde bulunmuyor, fakat müşterimiz bizi aradığı zaman hazırlayıp müşterimiz geldiğinde servis ediyoruz” dedi.

foto-(3)-005.jpg

KURU FASULYENİN İKİNCİ TABAĞI YOK

Geleneksel lezzetlerinin birisinin de kuru fasulye olduğunu söyleyen Erim, “Özel yemeğimiz olan kuru fasulye müşterilerimizden çok rağbet görüyor. İkram olarak verdiğimiz kuru fasulyenin ikinci tabağını vermiyoruz. İkinci tabağı isteyen çok müşterimiz var fakat vermiyoruz. Kuru fasulyeyi özel olarak getirtiyoruz ve farklı pişirme teknikleriyle pişiriyoruz. Kuru fasulyeyi yaparken zeytinyağıyla pişiriyoruz.  Her gelen müşterimize, her gün ikramımızdır. Saat iki buçuk üç gibi kuru fasulyemiz tükeniyor. Kuru fasulyenin herhangi bir ücreti yok” diye konuştu.

foto-(4)-005.jpg

1 PORSİYON ET YETERLİ

Müşterinin yediği eti görmesine imkan tanıyan bir düzenek kurduklarını da söyleyen Erim, “Etleri toptancı kasabımızdan alıyoruz. Her gün taze olarak geliyor.  Eti dinlendiriyoruz. Etleri dinlendirmek için özel dolap yaptırdık. Bu sayede hem etler dinleniyor daha lezzetli oluyor. Hem de müşteri ne yediğini görebiliyor. Etleri tezgahta sergiliyoruz ki müşterimiz ne yediğini görebilsin temiz ve taze olduğunu görsün. Eti 1 buçuk porsiyon olarak vermiyoruz çünkü müşterilerimizin 1 porsiyonla doyacağını biliyoruz” dedi.

foto-(7)-001.jpg

ÖZEL LEZZET: KÜŞLEME

Antep yöresine ait olan küşlemenin çok az bulunan bir et olduğunu söyleyen Erim, “küşleme kuzunun kaburgasının altında bulunan bir ettir.  Müşterimizin önceden arayıp sipariş etmesi gerekiyor ki geldiğinde hazır olsun. Yoğun talep olduğu için, müşterilerimiz genellikle birkaç gün öncesinden siparişlerini vermektedirler” şeklinde konuştu.

Erim, son olarak yeni bir şube daha açmayı planladığını söyleyerek,  “Çok farklı bir konsept düşünüyorum. Hazırlık aşamasındayız. İşimi aşkla yapıyorum. Lezzetimizin sırrı da işimizi aşkla yapmamız. İşimin kalitesine ve devamlılığına özen gösteriyorum. Babamızdan kalan bu mesleği layıkıyla yapmaya gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı. (EBRAR KÜÇÜKAKIN)

foto-(2)-009.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.