LGBT'nin yürüyüşüne izin verilmedi

LGBT'nin yürüyüşüne izin verilmedi
İstanbul Valiliği, LGBT üyeleri tarafından 19 ve 26 Haziran'da Taksim'de düzenlenmek istenen yürüyüşe izin verilmediğini açıkladı

İstanbul Valiliği, LGBT üyeleri tarafından 19 ve 26 Haziran'da Taksim'de düzenlenmek istenen yürüyüşe izin verilmediğini açıkladı.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, bazı basın organları, internet siteleri ve sosyal medyada, LGBT üyeleri tarafından 19-26 Haziran'da Taksim'de düzenlenecek bir yürüyüşe çağrı yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Valiliğimizce, başta katılımcılar olmak üzere vatandaşlarımızın güvenliği ve kamu düzeni gözetilerek anılan günlerde bu yönde bir toplantı ve gösteri yürüyüşü tertip edilmesine izin verilmeyecektir. Bu tür etkinliklerin nerelerde yapılabileceği de yasa gereği önceden ilan edilmiştir. Değerli İstanbullu hemşehrilerimizin bu tür çağrılara itibar etmemelerini, güvenlik güçlerinin bu yönde yapacağı uyarılara riayet ederek yardımcı olmalarını rica eder, kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.