'Liberman'ın kabineye katılımı ırkçılığı artırır'

'Liberman'ın kabineye katılımı ırkçılığı artırır'
Hamas, İsrailli aşırı sağcı siyasetçi Avigdor Liberman'ın yönetimindeki İsrail Evimiz partisinin mevcut koalisyon hükümetine katılmasının "radikalizm ve ırkçılığı" daha da artıracağını savundu

Hamas, İsrailli aşırı sağcı siyasetçi Avigdor Liberman'ın yönetimindeki İsrail Evimiz partisinin mevcut koalisyon hükümetine katılmasının "radikalizm ve ırkçılığı" daha da artıracağını savundu.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Liberman'ın Savunma Bakanı olarak atanması, aşırıcılık ve ırkçılığın artacağını gösteriyor." denildi. Açıklamada, bu durum karşısında uluslararası topluma sorumlu davranma çağrısında bulunuldu.

Açıklamada ayrıca "İsrail ile normalleşme ve birlikte yaşama olasılığı bulunduğunu düşünenler, hayal kurmayı bıraksınlar." ifadelerine yer verildi.

İsrail devlet radyosu, Liberman, Başbakan Binyamin Netanyahu ve Hepimiz (Kulanu) Partisi lideri Maliye Bakanı Moşe Kahlon arasında devam eden görüşmelerin ardından, Liberman'ın partisinin koalisyon hükümetine katılımı için nihai anlaşmaya varıldığını duyurmuştu.

Koalisyona katılım için imzalar atıldı
Anlaşmaya varıldığının duyurulmasının ardından, taraflar arasında imzalar da atıldı. Başbakan Netanyahu, Liberman ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Hükümetin kurulduğu tarihten bu yana, koalisyon hükümetini genişletmek niyetinde olduğumu tekrar tekrar vurguladım. İsrail'in zorluklarla başa çıkabilmesi ve fırsatları kaçırmaması için istikrara ihtiyacı var. Bundan dolayı Avigdor Liberman ve yönetimindeki İsrail Evimiz'in hükümete katılmalarını memnuniyetle karşılıyoruz." dedi.

Liberman ile arasında yaşanan anlaşmazlıkları da hatırlatan Netanyahu, "Aramızda anlaşmazlıkların olduğu konusu bir sır değil. Bu durum da siyasetin bir parçası." ifadelerini kullandı.

İmza töreninde konuşan Liberman da "En önemli şey, İsrail vatandaşlarının güvenliği. Biz de tüm diğer konuları bir kenara bırakarak, çabalarımızı bu esas üzerine sarf ettik." dedi.

Söz konusu anlaşmaya göre, koalisyon hükümetinde Moşe Yalon'un istifasıyla boşalan Savunma Bakanlığı görevini üstlenecek olan Liberman, pazartesi günü mecliste yemin ederek yeni görevine başlayacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.