Libya Sorununa Çözüm Arayışları

Libya Sorununa Çözüm Arayışları
Tunus Cumhurbaşkanı Sibsi:- "Tunus, Cezayir ve Mısır, Libya sorununa dış müdahale olmaksızın çözüm bulunması konusunda hemfikir. Libyalılar da bu konuda bizimle aynı düşüncede. Çözüm Libya içinde olmayacaksa Tunus konuya dahil olmayacaktır"

TUNUS (AA) - Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi, Libya sorununa, yabancı müdahalesi olmaksızın çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Tunus'un "Nesme" televizyonuna konuşan Sibsi, "Tunus, Cezayir ve Mısır, Libya sorununa dış müdahale olmaksızın çözüm bulunması konusunda hemfikir. Libyalılar da bu konuda bizimle aynı düşüncede. Çözüm Libya içinde olmayacaksa Tunus konuya dahil olmayacaktır." dedi.

Libyalı tarafların farklı görüşleri olduğunu ve bunlar arasında görüş birliği sağlamaya çalıştıklarını aktaran Sibsi, "Libya krizine Tunus, Mısır ve Cezayir'in katılmadığı bir çözüm üretilmez." diye konuştu.

Libyalı tarafları bir araya getirmek için başlatılan girişimle ilgili de Sibsi, girişimi tek başlarına yönetebilecekken Mısır ve Cezayir'in de dahil olmasını tercih ettiklerini kaydetti.

Libya krizine çözüm çabaları kapsamında Libya'ya komşu Tunus, Cezayir ve Mısır dışişleri bakanları Tunus'ta bir araya gelmişti. Bu yıl başında Sibsi, Libya krizinin çözümüne ilişkin başlattığı girişimde, Libya'ya komşu etkin üç ülkenin dışişleri bakanlıkları nezdinde diplomasi yürütülmesi çağrısında bulunmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.