Libya'da Daeş İle Mücadele

Libya'da Daeş İle Mücadele
Derne ve Çevresi Mücahitleri Şura Konseyi, terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki bölgeleri geri almak için operasyon başlattı

BİNGAZİ (AA) - Libya'nın doğusundaki silahlı birliklerin çatı oluşumu Derne ve Çevresi Mücahitleri Şura Konseyi'nin terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki bölgeleri geri almak için operasyon başlattığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Şura Konseyi, bölge halkının da desteğiyle DAEŞ'e karşı "Nehrevan" adlı operasyon başlattı. Operasyon kapsamında DAEŞ'in kontrolündeki El-Hiyle Kapısı'nın olduğu bölge ele geçirildi.

DAEŞ'in El-Kurafat es-Seba ile El-Fetaih bölgelerini kontrol altında tuttuğu, operasyon kapsamında bu bölgelerin de ele geçirilmesinin hedeflendiği belirtildi. Operasyonlardaki kayıplara ilişkin bilgi verilmedi.

Öte yandan DAEŞ'in Libya'daki uzantısı "Berka Vilayeti" adlı örgüte bağlı internet sitesinde, Şura Konseyi'ne yardımcı olan bölge sakinlerinden 5 kişinin öldürüldüğü belirtilerek, cesetlerin fotoğrafları paylaşıldı.

- Şura Konseyi DAEŞ'e savaş ilan etmişti

 Libya'nın doğusundaki silahlı birliklerin çatı oluşumu Derne ve Çevresi Mücahitleri Şura Konseyi, Haziran ayında terör örgütü DAEŞ'e karşı savaş açtığını ilan etmişti.

Şura Konseyi'nin, bünyesindeki birliklerden bazı önemli komutanlarını DAEŞ ile çıkan çatışmalarda kaybetmesinin ardından yayımladığı savaş ilanında, "Tek bir DAEŞ militanı kalmayıncaya dek onlarla savaşacağız" denilerek, söz konusu örgütün bu konuda daha önce uyarıldığı ifade edilmişti.

Derne ve Çevresi Mücahitleri Şura Konseyi, 12 Aralık 2014'te Libya ordusuyla mücadele etmek için kurulmuştu.

Muammer Kaddafi rejimine karşı 17 Şubat 2011'de yapılan devrimin ardından istikrarın sağlanamadığı Libya'da, Mayıs 2014'te emekli General Halife Hafter'in Zintan merkezli milis gruplarla başlattığı darbe girişimi, Trablus ve Misrata'daki devrimci gruplarla ortak hareket eden Trablus'taki merkezi yönetim tarafından engellenmiş ancak bu ülkeyi iç savaşa sürüklemişti.

Olayların ardından bazı milletvekillerinin "Temsilciler Meclisi" adı altında Tobruk kentinde çalışmalara başlamasıyla iki meclisin faaliyete geçtiği ülkede, Milli Genel Kongre ve Trablus hükümetinin desteklediği Fecr-i Libya ile Temsilciler Meclisi'nin destek verdiği Hafter'e bağlı "Onur Operasyonu Koalisyonu" arasındaki çatışmalar sürüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.