Libya'da DAEŞ ile mücadele

Libya'da DAEŞ ile mücadele
Ülkenin batısındaki Misrata'da terör örgütü DAEŞ militanları ile UMH'ye bağlı askeri güçler arasında çıkan çatışmalarda askarlerden 3'ü öldü, 10'u yaralandı

MİSRATA (AA) - Libya'nın batısındaki Misrata kentinde, Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı askeri birlikler ile terör örgütü DAEŞ militanları arasında çıkan çatışmalarda 3 askerin öldüğü, 10 askerin yaralandığı bildirildi.

UMH tarafından kurulan Özel Askeri Operasyonlar Birimi Sözcüsü Albay Muhammed el-Gusri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Misrata'nın doğusundaki Ebu Kıreyn Kapısı yakınlarında, UMH'ye bağlı askeri birlikler ile DAEŞ militanları arasında çıkan çatışmalarda askerlerden 3'ünün hayatını kaybettiğini, 10'unun da yaralandığını söyledi.

Çatışmaların halen devam ettiğini belirten Gusri, Özel Askeri Operasyonlar Birimi'ne bağlı birliklerin Ebu Kıreyn'e doğru hareket ettiğini ve bu bölgede kontrolü sağlamayı beklediklerini kaydetti.

Özel Askeri Operasyonlar Birimi, geçen perşembe günü sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, DAEŞ'le mücadele amacıyla operasyon başlattığını duyurmuştu.

UMH Başkanlık Konseyi de 6 Mayıs'ta, DAEŞ'le mücadele kapsamında Misrata ile Sirte kentleri arasındaki bölgede Askeri Operasyonlar Komutanlığına bağlı bir birim kurulması kararı alındığını bildirmişti.

Açıklamada, Misrata ile Sirte kentleri arasındaki bölgede Libya ordusu haricindeki askeri ve milis güçlerin savunma dışında herhangi bir çatışmaya girmesinin yasaklandığı kaydedilmişti.

Libya'nın Sirte kenti bir yıldan uzun süredir DAEŞ militanlarının kontrolünde bulunuyor.

Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi'ne bağlı askeri birliklerin, Sirte'yi kurtarmak için dün kente doğru harekete geçtiği belirtilmişti.

Trablus merkezli hükümet de daha önce Sirte'yi DAEŞ'ten kurtarmaya hazır olduğunu ilan etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.