Libya'daki Olaylar

Libya'daki Olaylar
Tobruk merkezli TM, UMH Başkanlık Konseyi'nin Sirte kentinde yeni bir askeri birlik oluşturulması kararına karşı çıktı

TRABLUS (AA) - Libya'da Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi (TM) Milli Güvenlik ve Savunma Komitesi'nin, Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi'nin Sirte kentinde yeni bir askeri birlik oluşturulması kararına karşı çıktığı bildirildi.

TM Milli Güvenlik ve Savunma Komitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, UMH Başkanlık Konseyi'nin Sirte'de yeni bir askeri birlik oluşturulması kararına karşı çıkıldığı belirtilerek, "Tobruk'taki Temcilsiler Meclisi'ne bağlı askeri kurumlar dışında oluşturulan her türlü oluşum, radikal ve terör grupları olarak addedilir." ifadesi kullanıldı.

UMH Başkanlık Konseyi'nin terör örgütü DEAŞ'ın elinden kurtarılan Sirte'de güvenlik ve istikrarın sağlanması amacıyla yeni bir askeri güç kurulmasını kararlaştırdığı bildirilmişti.

Söz konusu gücün, Sirte'nin kurtarılmasında görev alan El-Bunyanu'l Mersus (Kenetlenmiş Yapı) bünyesinden seçilecek 3 bin askerden meydana geleceği, oluşturulacak yeni birliğin, kentte terör eylemleriyle mücadele, devlet kurumlarının çalışmalarına güvenli şekilde devam etmesini, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlama görevlerini yerine getireceği ifade edilmişti.

El-Bunyanu'l Mersus güçlerinin Aralık 2016'da Sirte komutanı olarak atadığı Tuğgeneral Ahmed Ali Ebu Şahme'nin komuta edeceği yeni birliğin 6 ay süreyle görev yapacağı kaydedilmişti.

DEAŞ'ın saldırı tehdidi nedeniyle Sirte kent merkezi ve banliyölerinde 15 Mart'tan itibaren 20.00-07.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

UMH, terör örgütü DEAŞ'ın yaklaşık bir buçuk yıl elinde tuttuğu Sirte kentinin geçen aralık ayında örgütten temizlendiğini duyurmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.