Libya'daki Olaylar

Libya'daki Olaylar
Trablus'ta UMH güçleri ile Ulusal Kurtuluş Hükümeti güçleri arasında çıkan çatışmalarda 5 kişi öldü

TRABLUS (AA) - Libya'nın başkenti Trablus'ta Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güçler ile Ulusal Kurtuluş Hükümeti güçleri arasında çıkan çatışmalarda 5 kişi öldü.

UMH'ye bağlı İçişleri Bakanlığındaki "Ortak Müdahale" güçleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ulusal Kurtuluş Hükümeti'ne mensup silahlı kişilerin başkentin en büyük mahallelerinden olan Ebu Selim Mahallesi'ndeki Meşru ez-Zirai ve El-Halle bölgelerine saldırı düzenlediği, saldırının akabinde çıkan çatışmalarda UMH güçlerinden 5 kişinin öldüğü, bazılarının yaralandığı ifade edildi.

UMH güçlerinin halen bölgede kontrolü elinde bulundurduğu ifade edilen açıklamada, vatandaşlardan gerekmedikçe evden çıkmamaları ve çatışma bölgelerine yaklaşmamaları istendi.

Bölgeden hala patlama ve silah seslerinin geldiği kaydedildi.

Libya'da UMH Başkanlık Konseyi, Tobruk'a bağlı Temsilciler Meclisi (TM) ve Trablus merkezli Milli Genel Kongre (MGK) arasında meşruiyet krizi devam ediyor.

UMH Başkanlık Konseyi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından Libya'nın tek meşru temsilcisi olarak tanınıyor.

MGK'ya bağlı Halife el-Guveyl başkanlığındaki Ulusal Kurtuluş Hükümeti, Aralık 2015'te varılan Libya Siyasi Anlaşması uyarınca kendini feshetmiş ancak ülkedeki krizin çözülemediğini öne sürerek Ekim 2016'da Trablus'ta yeniden faaliyete başladığını duyurmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.