Libya'daki Olaylar

Libya'daki Olaylar
Başkent Trablus'taki çatışmalarda ölenlerin sayısı 25'e yükseldi

TRABLUS (AA) - Libya'nın başkenti Trablus'ta Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güçler ile Ulusal Kurtuluş Hükümeti güçleri arasında çıkan çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 25'e, yaralananların ise 50'ye yükseldiği bildirildi.

Trablus'taki Sahra Hastanesi Müdürü Abduddaim er-Rabiti, Libya El-Ahrar televizyon kanalına yaptığı açıklamada, başkentte yaşanan çatışmalarda asker ve sivil kaybının 25'e, yaralı sayısının ise 50'ye ulaştığını söyledi.

UMH'ye bağlı İçişleri Bakanlığındaki "Ortak Müdahale" güçleri tarafından daha önce yapılan yazılı açıklamada, çatışmalarda UMH güçlerinden 5 kişinin hayatını kaybettiği duyurulmuştu.

Libya'da UMH Başkanlık Konseyi, Tobruk'a bağlı Temsilciler Meclisi (TM) ve Trablus merkezli Milli Genel Kongre (MGK) arasında meşruiyet krizi devam ediyor.

UMH Başkanlık Konseyi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından Libya'nın tek meşru temsilcisi olarak tanınıyor.

MGK'ya bağlı Halife el-Guveyl başkanlığındaki Ulusal Kurtuluş Hükümeti, Aralık 2015'te varılan Libya Siyasi Anlaşması uyarınca kendini feshetmiş ancak ülkedeki krizin çözülemediğini öne sürerek Ekim 2016'da Trablus'ta yeniden faaliyete başladığını duyurmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.