Libya'daki Olaylar

Libya'daki Olaylar
UMH Başkanlık Konseyi Başkanı Serrac, İtalyan güçlerinin, Libya karasularına girmesine izin vermediğini belirtti

TRABLUS (AA) - Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz Serrac, İtalyan güçlerinin ülkesinin karasularına girmesine izin verdiği yönündeki haberleri yalanladı.

Serrac, UMH'nin Basın Bürosu'nun Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, insan kaçakçılarıyla mücadele etmek amacıyla İtalyan güçlerinin Libya karasularına girmesine izin verdiği yönünde basında yer alan haberlerin doğru olmadığını ifade etti.

Serrac, İtalya ile anlaşmaya varılan konuların, "sahil güvenlik güçlerinin desteklenmesi, yasa dışı göçmenlerin hayatlarını kurtarmalarına yardımcı olacak ekipmanlarla donatılmaları, insan kaçakçılığıyla mücadele edilmesi ve sınır muhafızlarının desteklenmesiyle"ilgili olduğunu bildirdi.

"Ulusal egemenliğin kırmızı çizgi olduğunu" vurgulayan Serrac, bu konuda atacağı her adımı açıklayacak cesareti bulunduğunu kaydetti.

İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni önceki gün Serrac ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Libya makamlarının, insan kaçakçılığıyla mücadele için İtalya'dan deniz gücü gönderilmesini talep ettiğini açıklamıştı.

İtalyan basınında da Dışişleri Bakanı Marco Minniti'nin, "Serrac'ın kendilerinden İtalyan güçlerinin Libya karasularına girmesini istediği" yönündeki sözleri yer almıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.