Libya'nın Sabrata Kentinde Ateşkes

Libya'nın Sabrata Kentinde Ateşkes
Sabrata'da çatışmaların durdurulması için anlaşmaya varıldı

TRABLUS (AA) - Libya'nın batısındaki Sabrata kentinde çatışmaların durdurulması için anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Sabrata Belediye Meclisinden yapılan açıklamada, Zuvara, Zintan, Zaviye ve Mısrata kentinden temsilcilerin geçen pazar gününden bu yana silahlı gruplar arasında çatışmaların yaşandığı Sabrata'daki krize müdahale amacıyla toplandığı belirtildi.

Açıklamada, uzlaşı heyetlerinin kentte ateşkesin sağlanması konusunda anlaşmaya vardığı, çatışmanın taraflarına anlaşma metninin ulaştırıldığı ve herhangi bir ihlalden sorumlu olduklarının iletildiği duyuruldu.

Sabrata'da terör örgütü DEAŞ'la Mücadele Operasyonlar Birimine bağlı bir noktada "dur" ihtarına uymayan sürücünün kullandığı araca ateş açılması sonucu silahlı gruplar arasında başlayan çatışmalar pazar gününden bu yana devam ediyor.

Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonundan (UNSMIL) dün yapılan açıklamada, Sabrata'daki şiddet olaylarından endişe duyulduğu belirtilerek, uluslararası insan hakları hukuku gereği çatışmaların derhal durdurulması ve sivillerin korunması çağrısı yapılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.