Lice'de 461 Bin Kök Hint Keneviri Bulunan 8 Tarla Tespit Edildi

Lice'de 461 Bin Kök Hint Keneviri Bulunan 8 Tarla Tespit Edildi
Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki operasyonlarda 461 bin kök hint keneviri bulunan 8 tarla tespit edildi, bin 805 kilogram kubar esrar ve 710 kilogram toz esrar ele geçirildi

ANKARA (AA) - Bölücü terör örgütüne yönelik Diyarbakır'ın Lice ilçesinde devam eden operasyonlarda 461 bin kök Hint keneviri bulunan 8 tarla tespit edildi, bin 805 kilogram kubar esrar ve 710 kilogram toz esrar ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde "önemli yurt içi faaliyetlere" ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, dün Lice ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik süren operasyonlar kapsamında, teröristler tarafından daha önce gasbedilen bir araç bulunarak muhafaza altına alındı.

Bölgede 2 kalaşnikof piyade tüfeği, 2 el bombası, 6 Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir el telsizi, 2 şemsiye, bir dürbün kılıfı, bir sırt çantası, bir örgütsel doküman, bir CD ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Aynı bölgede toplam 461 bin kök hint keneviri bulunan 8 tarla belirlendi, bin 805 kilogram kubar esrar ve 710 kilogram toz bulundu.

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki operasyonda ise bir Doçka uçaksavar makineli tüfeği namlusu, 6 Doçka uçaksavar makineli tüfeği fişeği ve 144 Doçka uçaksavar makineli tüfeği boş kovanı ele geçirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.