LİG İÇİN YATIRIM YAPTIK

LİG İÇİN YATIRIM YAPTIK
Yönetimin “kara kutusu” Selçuk Aksoy bilinen bilmeyen transferleri, takım ile ilgili her şeyi PUSULA’ ya anlattı

EMİNE ŞEYMA YILDIZ'IN RÖPORTAJI;

 

foto-1-014.jpg

 

Konyaspor’un gözbebeği Sayın Selçuk Aksoy ile Hilton Hotel’de muhteşem bir röportaj yaptık. Misafirperverliği ve dürüst cevaplarıyla hayranlığımızı bir kez daha kazanan Futbol Şube Sorumlumuz Selçuk Bey ile Konyaspor ve yeni sezon hakkında birçok şeyi konuştuk.

 

 Pilot takım Anadolu Selçuklu Spor’dan takıma takviyeler yapıldı mı? Anadolu Selçuklu Spor doğrudan A Takımda oynayabilecek oyuncular yetiştirme konusunda gerekli donanıma sahip mi?

 

Zaten Anadolu Selçuklu Spor’dan sezon başında Volkan Fındıklı’yı kadromuza kattık. Anadolu Selçuklu Spor’u pilot takım olarak kullanma amacımız da bu zaten. Takıma futbolcu yetiştiriyoruz. Yeterli alt yapıya ve tesise de sahibiz. Yetenekli gördüğümüz futbolcuları Anadolu Selçuklu Spor’a gönderiyoruz ve orada birkaç yıl yetişiyorlar. Daha sonra da Konyaspor’a alıyoruz. İki takımın da işleyiş amacı bu…

 

Geçen sezon ilk hedef ligde kalmaktı. Bu sezon için takımın hedefi ne?

 

Geçen sezon öyle gerektirmişti. Bizim öncelikli hedefimiz ligde kalıcı bir takım olmak… Süper ligin değişmez takımlarından biri olmak istiyoruz. Bu seneki asıl hedefimiz üst sıralara oynamak... İlerleyişimize göre hedefimizi UEFA olarak belirleyebiliriz. Takımın tutmama ihtimali de var. Futbol sonuçta, her şey olabilir. Zamanla hedefimizi daha iyi belirleriz ama şu an için hedefimiz kalıcı olmak.

 

Bu sezon ligde kalıcı olmak adına orta sıralar mı hedeflenecek yoksa Avrupa Kupaları için mi takım oluşturulacak?

 

Öncelik orta sıralar olacak ama oluşturmuş olduğumuz takım neden Avrupa kupalarına gitmesin diyoruz. Bunu ilerleyen zamanlar gösterecek. Avrupa kupalarına gidebilecek bir kadroya sahip olduğumuzu düşünüyorum.

 

 

Bu sezon gelecek sezonlara yatırım olacak bir takım mı yoksa doğrudan tepeye oynayan bir takım mı kurulacak?

 

Süper ligde tamamen yatırım yapan bir takım olmak zor. Hem bu sezonki hedeflerimize ulaşmak için kurulmuş bir takım hem de en az on tane yatırım amaçlı kullanılacak isimler var. Bu hususta genç futbolcularımızın verimli olacağına inanıyorum.

 

Konyaspor’un amacı oyuncu yetiştirip yüksek fiyatlara satarak iyi bir ekonomiye sahip bir kulüp mü olmak yoksa Anadolu’dan kaliteli transferler yaparak yukarıya oynayan bir kulüp mü olmak?

 

İkisini bir arada götürmek bence en mantıklısı… Kariyerli futbolcularla başarı elde etmenin yanında genç futbolcuları yetiştirerek kulübe katkı sağlamak amacımız. Keşke alt yapıdaki yetenekli oyuncularımızın hepsini takıma kazandırabilsek…

 

 Konyaspor Kulübü’nün futbol takımı bazında uzun vadede hedefi nedir?

 

Üst sıralara oynayan, UEFA hedefleyen kalıcı bir kulüp olmak... Hedeflerimiz her zaman başarı için, bunu da sağlarız inşallah.

 

Geçtiğimiz yıllarda kısır maçlar oynayan Konyaspor geçen yıl golcü bir kimlik çizdi fakat iyi bir kaleciye sahip olunmasına rağmen, savunmadaki sorunlar takımın üst sıralara tırmanmasını önledi. Teknik Ekip bunun için nasıl bir önlem düşünüyor?

 

Hücum yönü güçlü bir takıma sahibiz. Bununla beraber savunma hattında kaliteli isimler mevcut. Atılan goller kadar yenen goller de konuşulur. Yenen goller hep eleştirilir ama kaçan goller insanların pek eleştiri noktası olmaz. Bu tür eleştiriler her zaman yapılır. İnşallah bu sene aynı hataları yapmayarak daha iyi bir takım olacağız.

 

 

foto-2-015.jpg

Kaliteli transferler kulübün marka değerini artırıyor ama bu isimler belli bir maliyetle kulübün bütçesini zorluyor. Konyaspor bu kariyerli ve maliyetli isimlerin karşılığını maddi olarak aldı mı? Alabilecek mi?

 

Zaten ilk önce kariyerli isimlere yatırım yapıyoruz. Böylece takımın marka değeri artıyor. Takımın marka değerinin de artması demek daha çok yatırım demek. Eğer marka değeri ile başarıyı aynı paralellikte yürütebilirsek, ileride Konyaspor’a maddi kazanç olarak yansıyacaktır.

 

Transfer döneminde birçok oyuncu geldi, gönderilen isimler oldu. Dengenin sağlanıp sağlanmadığı hakkındaki düşünceniz nedir?

 

Yaklaşık 10 tane futbolcu transfer ettik. Giden futbolcularımız da oldu. Eksikleri tamamladık, gerekli bölgeleri güçlendirdik. Şu an dengeli bir kadroya sahibiz. Takımımızı istediğimiz şekilde oluşturduk. Uyum sağlanırsa başarılı olacağımıza inanıyoruz.

 

Federasyon yabancı sınırlaması olarak beklenmeyen bir kararla 5+3 sınırlaması getirdi. Konyaspor Kulübü’nün bu uygulamaya önceden bir hazırlığı var mıydı? Kulüp bu uygulama hakkında ne düşünüyor?

 

Bu aniden çıkmış bir karar. Buna rağmen biz 5+3’e göre takımı oluşturduk. Tomáš Borek ile yollarımızı ayırabilirsek bir yabancı hakkımız daha doğmuş olacak hatta iki tane; çünkü +1 daha çıktı. Takımımızı 5+3’e göre kurduğumuz için bir sıkıntı yaşamadık.

 

Transfere ayrılan bütçe ve öngörülen transferlerin tahmini gideri uyuşuyor mu?

 

Evet. Bu sene ona çok dikkat ettik. Ayırdığımız bütçenin dışına çıkmamaya çalıştık. Bunu da büyük ölçüde başardık. Marica transferiyle bütçe biraz aşılmış olabilir.

 

 

 

Transfer Komitesi bu sezon için hangi ülkelerde araştırmalar ve izlemeler yaptı?

 

Avrupa ülkelerinin birçoğunda yaptılar. Özellikle Avrupa, Almanya, Hollanda gibi Türklerin çoğunlukta olduğu yerlerde futbolcu arayışlarımız ciddi bir şekilde devam edecektir.

 

Transfer Komitesi genç mi yoksa kariyerli mi isimler üzerine mi yoğunlaştı?

 

Mevkisine ve ihtiyaç olan bölgeye göre aramalar yapıldı. İhtiyaç olan bölgelere istenilen düzeyde futbolcular kazandırıldı.

 

Djalma ve Marica gibi yıldız isimlerin takıma transferi ne gibi katkılar sağlayacak?

 

Djalma’yı geçen seneden biliyoruz. Şehrimizin kabullenmiş olduğu kaliteli bir futbolcu, iyi katkılar sağlayacak. Marica zaten futbolla ilgilenen herkesin tanımış olduğu bir isim, kariyerli bir oyuncu. Daha önceden düşünülen Gekas’ın yerine alındı. Kendisinden güzel bir performans bekliyoruz bu sezon.

 

Takıma transferi düşünülen Fenerbahçeli Kaleci Mert Günok’un kiralanamamasının nedeni nedir?

 

Mert ile net bir görüşmemiz olmadı; çünkü o Fenerbahçe’de kalacağını söyledi.

 

Fenerbahçe’den transfer edilmesi gündemde olan kaleci Ertuğrul Taşkıran ile görüşmeler devam ediyor mu? Olumlu sinyaller alındı mı?

 

 

Görüşmeler devam ediyor. Önümüzdeki ay netleşecek.

 

foto-3-008.jpg

Hollanda kampı verimli geçti mi? Alt yapıdan oyuncular götürüldü mü?

 

Hollanda kampımız ciddi şekilde verimli geçti. Altyapıdan iki tane oyuncu götürdük. Kampta yeterince katkı sağladılar.

 

Hazırlık maçlarında takımın gösterdiği performansı nasıl buldunuz?

 

Özellikle Hollanda’da kamp zamanı yapılan hazırlık maçları çok iyi geçti. Takımın performansı her geçen gün biraz daha yükseliyor. TSYD Ankara Kupası’nı da kazandık. Ligde de iyi bir başarıya imza atacağımıza inanıyorum.

 

Sakatlanan ve bir süre sahalardan uzak kalacak olan Djalma ve Hasan Kabze’nin açığı nasıl kapatılacak?

 

Onların yerine oynayabilecek alternatif isimlerimiz mevcut. Ömer Ali ile Torje var. Torje başarılı bir oyuncu, Ömer Ali’de alt yapıdan yetişen kendisine güvendiğimiz, beğenilen bir kanat oyuncusu.  Bahsettiğim oyuncuların diğerlerini aratacağını ya da oynayamayan futbolcuların bu tarz şeyleri sorun edeceğini düşünmüyoruz. Bu sene bizim takımımızın en önemli özelliklerinden bir tanesi de alternatif bir kadronun mevcut olması.

 

Lig fikstürü beklediğiniz gibi miydi yoksa sürprizler oldu mu?

 

Fikstürde beklenen bir şey olmaz, sonuçta ligdeki tüm takımlarla oynayacağız. Sürpriz de olmadı, fikstüre kötü diyemeyiz. Avantajımız, bizim oynadığımız takımın bir sonraki hafta Galatasaray ile oynayacak olması… Geçen sezon da zaten Fenerbahçe ile oynamıştı. Bu bizim için bir artı diye düşünüyoruz.

 

 

 

 

Konyaspor göz kamaştıran bir başarı göstererek sezonun ilk kupasını kazandı. Yürekten tebrik ediyoruz. Kupaların devamı gelecek mi?

 

İnşallah kupaların devamının gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Bakalım zaman ne gösterecek? Ziraat kupası var, şampiyonluk kupası var daha. (Gülüyor)

 

Yeni stadyumun geldiği son nokta nedir?

 

Balıkesir maçına yetişmesi için hızlı bir şekilde çalışılıyor. Umarım yetişir.

 

foto-4-002.jpg

 

Stadyum açılışının ne zaman yapılması planlanıyor? Açılışı yapacak isim belli mi?

 

Açılış ile ilgili organizasyonu belediye yapıyor, stadyum bitmediğinden dolayı net bir şey söyleyemiyoruz. Kulüp olarak bu hususta çok fazla bir yaptırımımız yok. Büyükşehir Belediyesi ilgileniyor. Sanırım açılış Balıkesir maçıyla yapılacak.

 

Konyaspor taraftar grupları yeni stadyumda tek tribünde mi toplanacak? Taraftar gruplarıyla bu konuda fikir alışverişi oldu mu?

 

Taraftar gruplarıyla toplantı yapıldı. Tribünleri belirlendi. Belli gruplar halinde yerlerini belirlediler. Kale arkası tribünleri de taraftarlara ayrıldı.

 

foto-5.png

 

Stadyuma verilmesi düşünülen sponsor bir isim var mı?

 

Sponsorlara kapımız her zaman açık. Stadyum ismiyle alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde netleşecek.

Recep Konuk’un Konyaspor’a sponsorluğu hakkındaki düşünceleriniz neler?

 

Recep Konuk’ta Konyaspor’a Torku markasıyla destek vermektedir. Biz kendisine ve Konyaspor’u destekleyen herkese minnettarız. Sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

Açıklanan yeni sezon bilet fiyatlarını eskiye nazaran nasıl?

 

Bilet fiyatları daha düşük… Yeni stadyumun 42 bin kişilik olmasından dolayı daha çok insanı stadyuma çekme adına fiyatları düşürdük. İnşallah beklediğimiz ilgiyi görürüz. Konyalıların desteklerini bekliyoruz.

 

Passolig karta gösterilen ilgiden memnun musunuz? Satışların son durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Hedeflenen sayı 50 bine ulaşılabilecek mi?

 

Tabi, hedefliyoruz 50 bini ama ben o sayıya ulaşabileceğimizi tahmin etmiyorum. Şu ana kadar satışlar fena değil yalnız istediğimiz ölçüde değil. Bununla birlikte genel olarak passolig satışlarındaki verimsizlik de buna etken.  Yeni stadyumla beraber passolig satışlarının yükselmesini bekliyoruz.

 

 Karatay Belediyesi Tevfik Lav tesislerinin mülkünü Konyaspor'a vermediğinden dolayı UEFA’nın lisans vermediği söyleniyor. Bu bilgi gerçeği yansıtıyor mu?

 

Tam öyle değil… Evrak eksikliği var sadece, mülkünü vermemesiyle alakası yok. Tahsis belgesi eksikliği vardı, onun haricinde bir eksik gözükmüyor.

 

 

 

 

 

Kulübe maddi ve manevi anlamda desteğini esirgemeyen ve her daim takımın yanında olan başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun, başbakanlık makamına yükselmesini Konyaspor açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

Öncelikle başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlık makamının hem şehrimiz açısından hem de ülkemiz açısından hayırlı olmasını temenni ediyorum. Elbette Konyamız için büyük kazanç… Konyamız için kazanç olan bir şey, Konyaspor’umuz için de büyük bir kazanç olacaktır. Kendisinin desteklerini her zaman hissediyoruz. Başbakan olması bize daha çok güç verecek.

 

foto-6.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.