Lippi'nin Çalıştırdığı Çin'in Kritik Sınavı

Lippi'nin Çalıştırdığı Çin'in Kritik Sınavı
- Yapılan büyük yatırımlar sayesinde futbolun önde gelen ülkeleri arasına girmeyi hedefleyen Çin, son sırada bulunduğu 2018 FIFA Dünya Kupası Asya Elemeleri A Grubu'ndaki en kritik sınavını, yarın Güney Kore karşısında verecek


ÇANGŞA (AA) - İtalyan teknik direktör Marcello Lippi'nin çalıştırdığı Çin Milli Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Asya Elemeleri'ndeki en kritik maçına yarın Güney Kore karşısında çıkacak.

Geçen yıl ekim ayında Çin Milli Takımı'nın başına getirilen Lippi, Asya Elemeleri 3. Tur A Grubu'nda Güney Kore'yi ağırlayacakları maçın yapılacağı Çangşa kentinde düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulundu.

Rusya'da düzenlenecek Dünya Kupası'na katılma umutlarını sürdürebilmeleri için Güney Kore karşısında kazanmak zorunda olduklarını belirten 68 yaşındaki Lippi, "Karşılaşmanın zor geçeceğini biliyoruz. Taraftarımızın arkamızda olmasını ve bizi desteklemesini bekliyoruz. Bu maça kadar çok sıkı çalıştık. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı.

Çin Milli Takımı'nın Guangzhou Evergrande'de forma giyen orta saha oyuncusu Huang Bowen ise Dünya Kupası'na katılma ihtimallerinin zora girdiğini ancak Güney Kore'yi yenip umutlarını sürdürmek istediklerini kaydetti.

İlk iki takımın doğrudan Dünya Kupası'na katılacağı A Grubu'nda üçüncü sırayı alacak ekip, play-off oynama hakkı kazanacak. Beş maç sonunda İran'ın 11 puanla zirvede yer aldığı grupta, Güney Kore 10 puanla ikinci, Özbekistan ise 9 puanla üçüncü sırada bulunuyor. Suriye'nin 5 ve Katar'ın 4 puanla sıralandığı grupta Çin ise, 2 puanla son sırada yer alıyor.

Tarihinde sadece 2002'de ev sahipliği yaparak Dünya Kupası'nda boy gösteren Çin, elemelerdeki son 4 maçında gol atamadı. Altyapı yatırımları ve yıldız oyuncu transferleriyle futbolun önde gelen ülkeleri arasına girip 2050 yılına kadar Dünya Kupası kazanmayı hedefleyen Çin, geçen yıl kasım ayında Lippi yönetiminde çıktığı ilk maçta Katar ile 0-0 berabere kalmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.