Lise Öğrencileri Milli İradeyi Filmle Anlattı

Lise Öğrencileri Milli İradeyi Filmle Anlattı
Hatay'da bir grup lise öğrencisi, FETÖ'nün darbe girişimine karşı Türk milletinin gösterdiği duruşu ve 15 Temmuz gecesi yaşananları ''Milli İrade'' adlı kısa filmle anlattı

HATAY (AA) - Hatay Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı Türk milletinin gösterdiği duruşun anlatıldığı kısa film çekti.

Hatay Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi yaptığı darbe teşebbüsüne karşı Türk halkının ortaya koyduğu cesaret, dik duruş ve kahramanlığı, çekimleri tamamlanan ''Milli İrade'' adlı kısa filmle ölümsüzleştirdi.

Filmin çekimlerine katkıda bulunan okulda görevli öğretmen Mehmet Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencileriyle birlikte hazırladıkları ve çekimleri tamamlanan kısa filmi yakın zamanda halkla paylaşacak olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.

Yılmaz, kısa filmin 15 kişilik bir öğrenci grubuyla kentin farklı mekanlarında çekildiğini ve kurgu ile montaj çalışmalarının iki ay sürdüğünü kaydetti.

Filmin çekilmesinde gerekli olan paranın tamamının öğrencilerin kendi harçlıklarıyla karşılandığını ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:

''İmam hatipli gençlerimiz, kendisi de imam hatipli olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a bir jest olması için 15 Temmuz gecesi yaşananları ve özellikle Cumhurbaşkanımızın o günkü durumunu anlatan bir kısa film yapmaya karar verdi. O geceyi bir daha yaşamamak için bu türde bir filmi beyaz perdeye taşıyacağız. İnşallah yaptığımız çalışma gelecek nesillere örnek teşkil eder ve ülkemizde böyle elim ve sıkıntılı süreçler bir daha yaşanmaz. Temennimiz bu noktadır.''

Tek isteğimiz kısa filmi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte izlemek

"Milli İrade" adlı kısa filmde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı canlandırdığını anlatan Enes Yardımcı, şunları aktardı:

''Kısa filmde Cumhurbaşkanımızın rolünü canlandırmakla onur ve gurur duydum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi özel ve önemli bir ismi canlandırmak, odaklanmak ve kelam etme konusu beni biraz zorladı fakat Cumhurbaşkanımız o kadar iyi konuşabiliyor ki ben de onu örnek almaya çalışıyorum. İnşallah uygun bir şekilde yapabildim.

Yardımcı, tek isteklerinin hazırladıkları kısa filmi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte izlemek olduğunu sözlerine ekledi.

Muhabir: Salim Taş

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.