Lise Önlisans KPSS Sonuçları 2014 Sorgulama Sayfası Bugün Açıklanabilir

Lise Önlisans KPSS Sonuçları 2014 Sorgulama Sayfası Bugün Açıklanabilir
Önlisans Ortaöğretim Kpss Sınav Sonuçları Ekranı 2014 Ösym Kpss Sınav Sonuçları 2014 Önlisans Oortaöğretim Sorgulama Ekranı Ösym 2014 Kpss Sonuçları Ekranı Önlisans Ortaöğretim 2014 KPSS sonuçları bugün açıklanması bekleniyor. Memur adayları için bugün ço

 Önlisans Ortaöğretim Kpss Sınav Sonuçları Ekranı 2014 Ösym Kpss Sınav Sonuçları 2014 Önlisans Oortaöğretim Sorgulama Ekranı Ösym 2014 Kpss Sonuçları Ekranı Önlisans Ortaöğretim 

Ortaöğretim Önlisans ÖSYM 2014 KPSS Sonuçları ÖSYM Sorgulama Ekranı

ÖSYM 2014 KPSS sonuçları için heyecan dorukta. ÖSYM'den her an bir açıklama gelebilir. KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak 2014 tüm detaylar bu sayfada.

2014 KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak Heyecan Dorukta! Kamu Personeli Seçme Sınavı olan KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak herkesin kafasındaki soru işareti bu oldu. KPSS Ortaöğretim sınavı geldi geçti ve kpss önlisans sonuçları 6 ekim de açıklanacaktı ancak açıklanmadı ve merakla giren adaylar tarafından bekleniyor. Bayramdan sonra açıklanması beklenen kpss sınav sonuçları ile ilgili önemli detaylar haberimizde     güncel     olarak verildi. KPSS Sınav sonuçları 6 ekim 2014 tarihinde maalesef açıklanmadı peki kpss sonuçları ne zaman açıklanacak? Araştırmalarımıza göre bayram sonrasına kalmış görünüyor ve kpss sınavı sonuçları nezaman açıklanacak sorusuyla bekleyen binlerce aday,     yeni     bir süpriz olmazsa bayram bittikten hemen sonra 2014 KPSS Önlisans Sınav Sonuçlarını . ÖSYM kpss sonuçları ne zaman açıklanır 8 ekim açıklandı mı Kpss sınav sonuçları açıklanıyor mu diye merak edenler için bu haberi derledik. KPSS Sonuçları bugün mü açıklanıyor? ÖSYM 2014 Ortaöğretim Önlisans KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 

2014 KPSS önlisans ve ortaöğretim sınavı cumartesi ve     pazar         günü     olmak üzere 2 oturumda tamamlandı.

Kpss sınavına giren arkadaşlar sınav sonrası soruları cevap anahtarını     takip     ettikden sonra gözler ÖSYM tarafından açıklanması beklenilen sınav sonuçlarında kaldı. ÖSYM Kurban Bayramına girmeden açıklayacak diye bekleyen arkadaşlar ÖSYM'den bir sürpriz gelebilir ve Kurban Bayramına girmeden açıklanabilir diye bir söylenti dolanıyor. 5 Ekim 2014 Kurban Bayramında açıklanacak diyen arkadaşlar da var fakat  bir açıklama geldiğinde bu başlık klenecektir. mebpersonelleri.com olarak sınava girenler hakkında herşeyin hayırlısı dileriz ve bizleritmeye devam ediniz.  


Hafta     sonu gerçekleştirilen KPSS Ortaöğretim sınavına giren adaylar merakla 2014-KPSS ortaöğretim sınav sonucunu bekliyor. 2014-KPSS ortaöğretim sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz sitemizde  KPSS sınav sonuçları  olarak ÖSYM sonuç sayfasından öğrenilecek 

KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? ÖSYM Ortaöğretin Önlisans KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

27 Eylül 2014'de KPSS Ön Lisans ve 28 Eylül 2014'de yapılacak olan KPSS ortaöğretim sınavları saat 09.30'da başlayacak ve 2 saat sürecek. KPSS Önlisans ve KPSS Ortaöğretim  sınavları bu onu yapılacak. KPSS'ye girecek memur adaylarının giriş yerlerini sorgulamaları için saatler kaldı. Peki 2014 KPSS Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 

2014 KPSS Sonuçları En Geç 15 Ekim çarşamba Gününe kadar  Açıklanması bekleniyor. Sonuçların Çarşamba gününden önce de açıklanma ihtimali bulunuyor.Sürpriz de olabilir. 


2014 KPSS ÖNLİSANS VE ORTAÖĞRETİM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR? 
2014     yılı     KPSS önlisans ve ortaöğretim sınavı cumartesi ve     pazar         günü     olmak üzere 2 oturumda tamamlandı. Sınavdan çıkan memur adayları 2014 kpss sonuçları 'nın bayramdan önce açıklanma ihtimali olup olmadığını öğrenmek istiyor. OSYM'in şu tarihte açıklanacak diye     resmi     bir açıklaması bulunmamaktadır. en son yapılan kpss sınavı yani 2 sene önceki sonuçlara göre bir kıyaslama yaptığımızda KPSS sonuçlarının bayramdan sonra açıklanacağını görmekteyiz. Geçen    yıl     kpss sonuçları tam 30     günde     açıklanmıştı. 2 sene içerisinde OSYM bir çok sınav ve yerleştirme sonuçlarını kısa bir süre içinde açıklasada 2014 KPSS sonuçları'nın büyük ihtimal bayramdan sonraki    hafta     açıklanacak. 

KPSS Sonuçları Açıklama Sayfası İçin Tıklayınız

2 SENE ÖNCEKİ KPSS SONUÇLARI BİLGİLERİ 
22 Eylül 2012 ve 23 Eylül 2012 tarihlerinde: yapılan 2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans sınavlarınındeğerlendirme     işlemleri  tamamlanmıştır. Sınavların sonuçları, 23 Ekim 2012     günü    saat 11.30'den itibaren ÖSYM'nin http://sonuc.osym.gov.tr     internet  adresinden açıklanacaktır. Adaylar, sınav sonuçlarını belirtilen     internet     adresinden T.C. Kimlik     Numaraları     ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir    . Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. 

Sınavların sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler ekte verilmiştir. 

2012-KPSS Önlisans Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler 
Memur adaylarının heyecanla beklediği     gün     geldi çattı ... Yarın yapılacak olan KPSS ÖnLisans ve    pazar         günü     yapılacak olan KPSS ortaöğretim sınavları saat 09.30'da başlayacak ve 2 saat sürecek. KPSS Önlisans ve KPSS Ortaöğretim (    lise    ) sınavları bu    hafta     sonu yapılacak. KPSS'ye girecek memur adaylarının giriş yerlerini sorgulamaları için saatler kaldı. KPSS giriş yerleri ve giriş belgesi haberimizde. KPSS adayının sınava gireceğimerkez, bina,     salon     bilgileri ile adayın fotoğrafının bulunacağı giriş belgesinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına özen göstermesi gerekiyor. Adaylar,     internetten    edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyazçıktılarını sınav     günü     yanlarında bulunduracak. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM'nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret bulunmaması gerekiyor. Sınava giriş belgesini (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacak. Sınav     gününden     önce adayların sınava girecekleri binayı, adres bilgisini teyit etmek,  ulaşımını     ve ulaşım süresini öğrenmek. KPSS'Yİ, KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI adı ilehayatımıza ortak olan sınav sistemi diye adlandırabiliriz basit olarak. Kamu kurumlarında göre alacak personel adaylarına uygulanan bu sınav kendi içinde çeşitlilik göstermektedir. ÖRN: KPSS-A KPSS-BKPSS, genel yetenek, genel kültür, istatistik, kamu    yönetimi    , Anayasa gibi kollardan oluşur. Elbette KPSS'de bu kolların hepsinden sorumlu değilsiniz şöyle ki; başvuracağınız alan adına yeterli olacak bölümlerden sorumlu tutulursunuz.   Lise     ve üzeri     eğitim     derecesine sahip yani bu derecelerle mezun olan herkes bu sınava başvurusunu yapabilir. KPSS A-B VE C GRUBU KADROLAR: KPSS A grubu kadrolar mesleğinizle ilgili yönlendirmede karşınıza çıkmaktadır.     Meslek     dışında ilk kez bir kamu kuruluşuna başvurmak isteyen adaylar B ve C kadrosuna göre sınıflandırılmaktadır.  


KPSS A GRUBU KADRO;Bakanlıklar,başbakanlık,genel müdürlük düzeyindeki alanlardan oluşur. Bu sınav sonucunda kurumların kendine özel uyguladığı sınavlara ek olarak adaylar tabi tutulur. KPSS A grubu kadrolar     üniversite     mezunları için geçerlidir diyebiliriz.Eğer bir kamu kuruluşunda    çalışmak     istiyorsanız Kamu personeli seçme sınavına muhakkak girmelisiniz daha sonra az önce belirttiğim gibi kurumların kendine has sınavlarına tabii tutulacaksınız. 


KPSS B VE C GRUBU KADROLAR: KPSS A grubu dışında kalan kadrolar diye nitelendirebiliriz.     Lise    mezunu ve dengi okullar bu gruba göre kadrolanacaktır. Bu kadro için şartlar daha farklıdır; askerlik,sicil kaydı,sağlık,suç durumu vs… Belirli bir taban puanı yoktur. Genel dereceye göre ve kurumların alımına göre başarı durumu belirlenir. Örneğin geçtiğimiz dönemlerde 78 ile yapılan atama bu dönem 69 ile belirlenebilir,bu genel başarıdurumuna bağlıdır. 


KPSS, Genel yetenek, genel kültür,     eğitim     bilimleri ve KPSS A grubu olmak üzere dörde ayrılmaktadır. Örnekleyecek olursak mühendis olmak isteyen bir arkadaşımızın genel kültür ve genel yetenek testlerini cevaplamasını onun için yeterlidir. Fakat öğretmen adayı bir arkadaşımızın ek olarak     eğitim     bilimleri testini cevaplaması şarttır. 


Yurt dışındaki         yükseköğretim     kurumlarından alınmış diplomaların denklik    işlemlerinde     uyulacak usul ve esasları belirleyen "  Yurtdışı        Yükseköğretim    Diplomaları Denklik Yönetmeliği" ile    Yükseköğretim     Genel Kurulu'nun 1 Nisan 2013 tarihli kararı uyarınca yurt dışında alınan diplomaların denkliğinin kabul edilebilmesi için    Yükseköğretim     Kurulu Başkanlığına Öğretmenlik    Meslek     Bilgisi alanında başvuran adaylardan,     Yükseköğretim     Kurulu Başkanlığınca haklarında sınava girme kararı alınanların, KPSS     Eğitim    Bilimleri Sınavı'na girme zorunluluğu bulunuyor. Bu durumdaki adayların da KPSS'ye, kılavuzdaki kurallara uygun olarak başvurması gerekiyor. 
Sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren iki     yıl    ; ancak öğretmen adayları için KPSS'de elde edilecek puanın geçerlilik süresi bir     yıl  olacak. Bu süreler içinde     yeni     bir sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam edecek. 14 Mayıs 2014 tarihinden sonra lisans düzeyinden mezun olan ve lisans düzeyinden KPSS'ye girmeyip KPSS'ye ortaöğretim veya önlisans düzeyinden giren adayların     takip     eden KPSS B grubu lisans sınavına girmeleri halinde, KPSS ortaöğretim veya önlisans sınav sonuçları sona erecek;     takip    eden KPSS A grubu sınavına girmeleri KPSS ortaöğretim veya önlisans sınav sonuçlarını etkilemeyecek.

 

2012- KPSS Önlisans Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler

Sınava Başvuran Aday Sayısı Sınava Giren Aday Sayısı Sınava Girmeyen Aday Sayısı Sınavı Geçersiz Aday Sayısı
743.571 695.175 48.396 230
Uygulanan Testler Ortalama Standart Sapma Soru Sayısı
Genel Yetenek 19,774 8,783 60
Genel Kültür 14,740 9,501 60


2012-KPSS Ortaöğretim Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler

Sınava Başvuran Aday Sayısı Sınava Giren Aday Sayısı Sınava Girmeyen Aday Sayısı Sınavı Geçersiz Aday Sayısı
2.045.964 1.877.684 168.280 529
Uygulanan Testler Ortalama Standart Sapma Soru Sayısı
Genel Yetenek 20,413 11,104 60
Genel Kültür 10,405 7,341 60


Kafanıza takılan kpss sonuçları ile ilgili tüm konuları, yorum bölümüne yazabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.