Liseler arası ödüllü bilgi yarışması düzenlendi

Liseler arası ödüllü bilgi yarışması düzenlendi
1251 yılında Anadolu’da ilim ateşini yaymak amacıyla kurulan Karatay Medresesi’nin misyonunu devam ettirmeyi hedefleyen Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, liseler arası ödüllü bilgi yarışmasında final heyecanına ev sahipliği yaptı.

Konya genelindeki liselerde öğrenim gören 11. ve 12. sınıf öğrencilerinin başvuru yaptığı yarışmada katılımcılara Edebiyat, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce ve Genel Kültür alanlarından sorular yöneltildi. 32 lisenin katılımı ile gerçekleşen liseler arası bilgi yarışması finalinde, Özel Enderun Fen Lisesi, Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi, Özel Envar Eğitim Kurumları ve Mehmet Münevver Kurban Anadolu Lisesi yarıştı.

Yarışmanın finalinde açıklamalarda bulunan KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, bu tarz yarışmalarla üniversitenin, bilginin rekabetle harmanlanmasına vesile olmasının oldukça değerli olduğunu belirtti. Konya İl Milli Eğitim Müdür Vekili Servet Altuntaş ise yaşadıkları coğrafyanın cehalete yer vermediğini ve yarınları olacak gençlerin bilginin önemini kavrayarak geleceğe bakması gerektiğini söyledi.

Konya’daki liselerin buluştuğu, KTO Karatay Üniversitesi liseler arası bilgi yarışmasında, birinci Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi, ikinci Mehmet Münevver Kurban Anadolu Lisesi, üçüncü Özel Enderun Fen Lisesi ve dördüncü Özel Envar Anadolu Lisesi oldu. Yarışmayı birinci olarak tamamlayan öğrencilere, tercihe göre Bosna Hersek ya da Umre turu, 1 ay KTO Karatay Üniversitesinde yabancı dil öğrenimi ve eğitim aldığı liseye kitap seti hediye edildi. Ayrıca yarışmada dereceye giren öğrencilere İstanbul ve Çanakkale turu, 1 ay KTO Karatay Üniversitesinde yabancı dil öğrenimi ve kitap seti hediye edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.