Liseler kendi sınavını yapacak

Liseler kendi sınavını yapacak
TEOG'un kaldırılması için düğmeye basılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Liseler, MEB kontrolünde kendi sınavlarını kendileri yapacak” dedi. 

Liselere giriş yolundamki merkezi sınavların kaldırılması için düğmeye basılırken, geleceğe ilişkin planlamalar da yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. 

TEOG sınavı konusunda soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sayın başbakanla irtibatımız oluştu. Etraflıca görüştük. Bunun uygulamaya girmesi konusunda hiç bir sıkıntı yok. Liseler, MEB kontrolünde kendi sınavlarını kendileri yapacak” dedi. 

"TEOG'un kaldırılması için bir mani yok"

Erdoğan, TEOG'un kaldırılması ile ilgili olarak da şunları kaydetti: "Dün Sayın Başbakan ile bu konuyu etraflıca görüştük ve uygulamaya girmesi konusunda herhangi bir mani yok. Çok basit bir konu. Sayın Başbakanımız ve bakan arkadaşlarımızla birlikte hemen bu adımın atılması mümkün. Bu konuda Sayın Başbakan'la dün mutabakatımız da oluştu. Temenni ediyorum ki hemen, süratle bunu ülke gündeminden çıkarmak, düşürmek bütün aileleri, yavrularımızı rahatlatacaktır. Bizim bir defa bu konuyu gündemimizden çıkarırken çocuklarımızın daha çok okul derslerine yönelmelerinin önünü açmamız ve yarışı okullarında yapmasını sağlamamız çok daha isabetli olacaktır."

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum