Liseliler, Kapadokya'yı doğada eğitimle keşfediyor

Liseliler, Kapadokya'yı doğada eğitimle keşfediyor
AKSARAY (AA) - Aksaray Atatürk Anadolu Lisesince Doğada Eğitim Projesi kapsamında 32 öğrenciyle gezi düzenlendi.Okul Müdürü Musa Solak, AA muhabirine yaptığı...

AKSARAY (AA) - Aksaray Atatürk Anadolu Lisesince Doğada Eğitim Projesi kapsamında 32 öğrenciyle gezi düzenlendi.

Okul Müdürü Musa Solak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulda verilen bilginin tek başına yeterli olmadığını belirterek, bilginin pekişmesi ve kalıcı olması için Doğada Eğitim Projesi'ni hazırladıklarını söyledi.

Projeyi geçen yıl uygulamaya koyduklarını ve bu kapsamda geziler düzenlediklerini belirten Solak, "Proje kapsamında geçen yıl başladığımız eğitim gezilerini bu yıl da sürdürmekteyiz. Kapadokya içinde geziler yapmaktayız. Öğrencilerimiz, Kapadokya'nın oluşumunu, sahip olduğu coğrafi çeşitliliği bu gezilerle yerinde gözlemliyor." dedi.

Solak, Kapadokya'nın geniş bir coğrafyadan oluştuğunu ve öğrenciler için iyi bir gözlem ve uygulama sahası olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Eğitimde bilginin kalıcı olması için en iyi yöntem, görmek ve yaşamak. Kapadokya doğa, tarihi ve kültürüyle birçok dersimizin kapsamına giriyor. Sıcak hava balonları, peribacaları, vadileri, dağları, akarsuları, şelaleleri, sazlıkları, tarih ve kültürüyle Kapadokya, öğrenciler için çok geniş bir gözlem ve uygulama sahası."

Solak, son olarak bölgedeki Kapuzbaşı Şelalesi ve Sultan Sazlığı'na gezi düzenlediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.