Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Listedeki ABİ Vekil

Listedeki ABİ Vekil

 Abi deyince hemen malum ağabeylerden zannetmeyin hele. Bi devam edin.

Bizi affetsinler vekillerimizi kızdırıyoruz bu aralar. Sürekli yazıp çiziyoruz arkalarından. Allah şahit hiçbiri ile kişisel bir sıkıntımız yok çok şükür. Sadece şehrin dinamiklerini iyi okuyan doğru insanları milletvekilliğine ısındırmak niyetimiz.

 

Yıllardır vekil seçeriz en son Hasan Angı’dan sonra bir ABİ vekilimiz olmadı. Derleyici toparlayıcı, ciddi sorumluluk alan belirli bir misyonda kişileri vekil sandalyesine oturtamadık ne yazık ki!

Bunun sebepleri çoktur. Tek tek irdelemenin şuan bi faydası yok. Lakin bundan sonrası önemli. Bugünkü süreç çok daha önemli!

1 Kasım seçimlerinde listelere bu konumda birini mutlaka koymak gerekiyor.

Kısaca geçmişteki ağabeylerden derlediğimiz özelliklerle ve yeni abimizin hangi niteliklerde olması gerektiğinin sınırlarını çizelim.

 

Abi tam bir abi olmalı. Okkalı. Ağırbaşlı. Sevilen. Saygıduyulan. Sözü dinlenen.

Yerine göre diğer tüm partilerin yetki mekanizmalarıyla istişare edebilmeli. Halkın içinde iş çözen yapıda olmalı. Sade vatandaşın önemli bir işi varsa anında müdahale etmeli.

Hastanelik iş varsa çözmeli. Adliyelik iş varsa çözmeli. Arabuluculuk işi varsa onu da yapmalı. Şehirde küslükleri kırgınlıkları giderebilmeli.

Vali Beyi, belediye başkanlarını, il başkanlarını, rektörleri duruma göre olumlu ve yasal çerçevede yönlendirebilmeli.

Hiç kimseyle kavgalı olmamalı.

Ağabeylikten aldığı gücü Ankara’da çok iyi kullanabilmeli. Konya’yı, sorunlarını, güzelliklerini, yapısını özellikle DNA’sını çok iyi bilmeli. Şehri okuyabilmeli.

Adaletten asla ayrılmamalı. Şehrin menfaatine olacak her türlü durumda belirleyici rol üstlenebilmeli.

Diğer vekilleri (muhalifler dahil) bir halka etrafında bütünleştirebilmeli. İnsani yönü kuvvetli karakter sahibi olmalı…

 

Sizlerin de bu gereklilik kipiyle yazdığım cümleleri uzatabileceğinizden hiç şüphem yok.

Amma!..

“Senin bu yazdıklarını yapabilecek biri var mı” dediğinizi de duyabiliyorum.

İnsanüstü bir varlıktan bahsetmiyorum aslında. Bu toprakların kara bağrından kopmuş gerçek Konyalı böyle insanlar var. Aralarından birini bulup ‘bu görev senin’ diyecek bir irade gerekiyor sadece.

Unutulmaması elzem bir durum daha var. Bu niteliklere sahip kişi ya da kişiler görev istemez. Ancak tevdi kanallı çalışırlar. 7 Haziran’da bu mantıkla hareket edilip görev kabul etmeyenler bunun en iyi örneğidir.

Sayın Genel Başbakan etrafındakilere sormadan kendi öz hisleriyle bir tercih yapması durumunda Konya’dan böyle birini bulması çok özel bir gelişme olur.

Şehir sahipsiz kalmaz.

Kazanan Konya olur. Bunu da kimlerin istemeyeceği üç aşağı beş yukarı malumunuzdur.

 

Vekillerimiz yerli ve kaliteli olsun. Başlarında da gerçek Konyalı bir ABİ olsun.

Çok şey istemiyoruz. Bunu yapan parti Konya’da oy patlaması yapar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR