Listeler emniyet ve istihbaratın yoğun çalışmasıyla hazırlandı

Listeler emniyet ve istihbaratın yoğun çalışmasıyla hazırlandı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, darbe girişimi sonrasında görevden uzaklaştırmalara ilişkin, "İşten uzaklaştırmalar bürokrasi, emniyet ve istihbaratın yoğun çalışması sonrası hazırlanmış listelerdir, bunlar bir günlük listeler değil." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kanal 24 canlı yayınında Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ve sonrasındaki süreci değerlendirdi. 

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) öncesi, FETÖ ile ilgili atılacak adımların örgüt üyeleri arasında kaygıları artırdığını belirten Albayrak, "Atacağımız adımların hazırlıkları bitmişti ve bürokrasideki birçok bakanlık özelinde bu yapıyla ilgili detaylı bir çalışma yapılmıştı. Ayrıca her bakanlığın kendi içinde adım atacağı korkusu da vardı. Zamanlama olarak bu süreçlerin de olgunlaşması bu yapıyı kapsamlı bir tasfiye gerçekleştirilmeden vahşi ve çılgınca bir adım atmaya itti." değerlendirmesinde bulundu.

Darbe girişimi sonrasında yapılan görevden uzaklaştırmaların bürokrasi, emniyet ve istihbaratın yoğun çalışması sonrası hazırlanmış listeler olduğuna dikkati çeken Albayrak, "Bunlar bir günlük listeler değil. Bu isimler üzerinde hata yapılmasın diye ince elenip sık dokunarak bir çalışma yürütüldü." ifadesini kullandı.

"Gülen cemaati kukla"

Albayrak, itirafçıların her geçen gün daha hızlı bir şekilde arttığını ve verilen ifadelerle FETÖ'nün içinde bulunduğunu oyunun ortaya çıktığını söyledi.

Albayrak, Türkiye'de başka terör örgütlerinin de bulunduğunu belirterek, "Bunlar kuklalardan bir tanesi. Kuklacı özelinde konuşuyorum. Gülen cemaati denen bu terör örgütü, kuklalardan bir tanesi. Türkiye'nin içeride ve dışarıda mücadele ettiği örgüt bir tane değil." değerlendirmesinde bulundu.

FETÖ lideri Gülen'in iadesi

FETÖ lideri Fetullah Gülen'in Amerika'dan iadesi konusunun teknik ve fiili boyutları olduğunu ifade eden Albayrak, "Önümüzdeki günlerde somut delillerin de olduğu bir çalışmayla Dışişleri ve Adalet Bakanlarımız Amerika'ya giderek bu süreci birinci elden takip edecekler. Bundan sonraki süreç Türkiye'nin değil, muhatabımızın sorunu. Sonrasında ortaya çıkacak neticeye göre oturulur, konuşulur, değerlendirilir." açıklamasında bulundu. 

Geçmişe dönük olaylar ve soru işaretleri

Rus uçağının FETÖ üyeleri tarafından düşürülmüş olabileceği iddialarına da değinen Albayrak, "Sadece 24 Kasım olayı değil, Uludere, belki Gezi'yi başlatan olaylarla, son yıllarda gerçekleşen farklı konularla ilgili bile bu yapının parmağının olmadığını iddia etmek mümkün değil." dedi.

Albayrak, Büyük Birlik Partisinin eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasının da bu kapsamda ele alınabileceğini belirterek, "Şöyle bir şey duydum, o dönem Muhsin Yazıcıoğlu konusunu araştıran savcılardan bir tanesi de içeri alınmış. Geriye dönük soru işareti teşkil eden konulara, olaylara baktığımızda, bu yapının parmağı var mı yok mu? Araştırılmalıdır diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.