Litvanya’dan Belarus’a diplomatik uyarı

Litvanya’dan Belarus’a diplomatik uyarı
Litvanya Dışişleri Bakanlığı, Litvanya sınırına yakın bir bölgede inşa edilen Astravyets Nükleer Enerji Santrali'nde kaza çıktığı gerekçesiyle, Belarus’a nota verdi

VİLNİUS (AA) - Litvanya Dışişleri Bakanlığı'nın Litvanya sınırına yakın bir bölgede inşa edilen Astravyets Nükleer Enerji Santrali'nde kaza çıktığı gerekçesiyle, Belarus’a nota verdiği bildirildi.

Litvanya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius’un, Belarus’un Vilnius Büyükelçisi Aleksandr Korol’u bakanlığa çağırarak, olaya ilişkin açıklama talep etti.

Linkevicius'un, Korol ile görüşmesinde, tam olarak nasıl bir kaza çıktığına dair net bir bilgi sahibi olmadıklarını belirterek, "Belarus’da yapılan nükleer enerji tesisinin uluslararası uzmanlarca değerledirilmesi ve test edilmesi gerekir" dediği aktarıldı.

Bu gelişme üzerine, Litvanya Dışişleri Bakanı, Korol’a protesto notası verdi.

Haberi, Belarus basınından duyar duymaz Korol’u bakanlığa çağırdığını vurgulayan Linkevicius, "Belarus Büyükelçisi, tüm bilgileri Minsk’e ileteceğini söylese de şu ana kadar bir cevap almadık." dedi.

Ocak ayında Litvanya yetkilileri, komşu ülkeleri Letonya, Estonya, Polonya ve Finlandiya’dan Belarus ve Rusya’nın Kaliningrad bölgesinde inşa edilen nükleer enerji santrallerdeki elektriği almamasını istemişti.

Litvanya, Başkent Vilnius’a sadece 50 kilometre mesafede inşa edilen nükleer tesisin güvensizliği gerekçesiyle, Belarus yetkililerini birçok kez eleştirmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.