“Lloyd's Of London Brüksel’de Şirket Kuracak”

“Lloyd's Of London Brüksel’de Şirket Kuracak”
Lloyd's of London'ın, Avrupa pazarına erişimini devam ettirmek amacıyla Belçika'nın başkenti Brüksel'de şirket kurma kararı aldığı belirtildi

LONDRA (AA) – İngiltere’nin en büyük sigortacılık piyasası Lloyd’s of London’ın, Avrupa iştirakini Belçika’nın başkenti Brüksel’de kurma kararı aldığı öne sürüldü.

Sigortacılık portalı The Insurance Insider, Lloyd's of London’ın Brüksel’de şirket kurma kararı aldığını öne sürdü. Şirketten ise henüz konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Lloyd’s of London’ın Üst Yöneticisi Inga Beale, sigortacılık piyasasının, İngiltere’nin AB’den çıkış kararı almasının ardından hizmetlerini AB ülkelerine ulaştırabilmek için “acil durum planı” üzerinde çalıştıklarını söylemişti.

Beale, “Müşterilerimiz için belirsizlik söz konusu. İşler bir kenarda bekleyemez. Şirketlerin yönetim kurulları Brexit sonrası için gerekli planların yapılmasını talep edecektir.” ifadelerini kullanmıştı.

Yaklaşık 328 yıl önce İngiltere’nin başkenti Londra’da kurulan Llody’s of London, ülkenin en önemli sigorta piyasasını oluşturuyor. Şirket statüsünde olmayan Lloyd’s, çok sayıda yatırımcılık sigortacılık şirketinde risk paylaşımını esas alan özel bir yapıya sahip. Lloyd’s of London’ın faaliyetlerinin yaklaşık yüzde 11’lik kısmını ise AB ülkelerindeki faaliyetleri oluşturuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.