Murat Güzel

Murat Güzel

Lojistik merkez, Kart, Kabakcı ve CHP’deki ön seçimler

Lojistik merkez, Kart, Kabakcı ve CHP’deki ön seçimler

Konya son dönemlerde yükselen ekonomisiyle dikkat çekiyor. AK Parti’nin 12 yılda Konya’ya 21.6 milyar TL yatırım ve destek sağladığını söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı’nın paylaştığı rakamlara göre 9 organize sanayi bölgesi, 14 özel sanayi sitesi ve 39 küçük sanayi sitesi olan Konya’da sadece organize sanayi bölgelerindeki istihdam 30 bin.

Konya makine imalat sanayi, otomotiv yan sanayi, tarım makinaları, dökümhane, gıda sanayi, ayakkabıcılık ve araç üstü ekipmanları üretimi alanlarında da Türkiye belirli bir ağılığa sahip illerin başında.

Buna karşı ürettiklerini dış pazarlara iletmede sorunlar yaşandığını da görüyoruz. Buna bir çare olarak Kayacık Lojistik Merkezi planlanmıştı hatırlarsanız. Bu merkez etrafında bilhassa CHP Konya Milletvekili Atilla Kart’ın bazı spekülasyonları olmuştu. Atilla Bey, Kayacık’ta kurulması planlanan merkezin Karaömerli mıntıkasına taşınacağını iddia etmiş, bunun sebebi olarak da bazı arsa alışverişlerini göstermişti.

Bir anlamda Kayacık Lojistik Merkezi’nin “rant”a kurban edilmeye çalışıldığını demeye getirmiş, bu eleştirilerini de iddia sıygasıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu’na soru önergesi halinde sormuştu. Bunu ısrarla takip ettiğimizi okurlarımız çok iyi biliyor. Tıpkı Konevi Kent Merkezi, Numune Hastanesi inşaatı dolayısıyla Atilla beyin dile getirdiği iddiaların boş çıkması gibi bu Kayacık Lojistik Merkezi’yle ilgili iddialarının da boş çıkacağını düşünüyorduk-ki hakikaten de öyle.

Kayacık Lojistik Merkezi tamamlandığında 1.7 milyon ton taşıma kapasitesi sağlayacak bir merkez olarak yaklaşık 1 milyon m2’lik bir alana kurulacak. Alanda gerçekleştirilen kamulaştırma bedelleri hak sahiplerine ödenmiş durumda ve bu sebeple arsa kullanıma hazır bir halde.

İmar planı da onaylanmış üstelik. Merkezin yapım ihalesi ise 26 Haziran 2014’te gerçekleştirildi ve ön yeterlilik değerlendirme süreci devam ediyor. Anlayacağınız içi boş iddialarla yürütülen muhalefet, Konya’nın menfaatlerini gözeten değil, aksine Konya’nın menfaatlerini baltalayan bir şekle bürünüyor.

Dünkü basın toplantısında Kabakcı, konuyla ilgili kendisine yönelttiğimiz soruyu, “Atilla Bey’i biliyorsunuz, kendisi niyet okuyuculuğunu çok seviyor. Daha önce de Numune Hastanesi’nin yerine alışveriş merkezi yapmayı düşündüğümüzü iddia etmişti. Ama biliyorsunuz ikinci ihaleden sonra Numune Hastanesi inşaatı bütün hızıyla sürüyor. Biz AK Parti olarak halka verdiğimiz sözün hep ardındayız, halkımızı siyasetin içine çektik, siyasetin merkezi kıldık. Halka verdiğimiz hiçbir sözden dönmedik ve dönmeyiz” şeklinde cevapladı.

Şu bir gerçek ki Atilla Bey’in içi boş iddialarla yürütmeye çalıştığı muhalefet tarzı CHP’nin Konya kadrolarını d epey yormuş durumda. O yüzden şartsız ön seçim isteği CHP’lilerin en önemli arzusu olarak görünüyor.

Sözgelimi birçok CHP’li şu cümlelerle bu isteği açıkça dile getiriyor: Örgüt çalışmalarından habersiz isimler milletvekili olmamalı. Sadece seçim zamanlarında gördüğümüz bazıları sahte gülücükler saçarak bizim emeğimizi sömürmeye çalışmamalı. Partinin çatısı hiçbir aday adayı örgütün tepesine emri vaki ile getirip dayatmamalı.”

Doğru sözü onaylamaktan başka ne yapılır, bilmiyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR