Londra'da Tiran ve Sanafir protestosu

Londra'da Tiran ve Sanafir protestosu
Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a verilmesi Londra’da protesto edildi

LONDRA (AA) - Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a verilmesi Mısır’ın Londra Büyükelçiliği önünde protesto edildi.

Londra’da yaşayan Mısırlıların düzenlediği protestoda, Mısır’da demokrasi mücadelesinin simgesi haline gelen "R4bia" işaretleri taşıyan göstericiler, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve yönetim aleyhinde sloganlar attı.

Eylemin organizatörleri arasında yer alan, Mısır Hürriyet ve Adalet Partisinin Dış İlişkiler Sorumlusu Muhammed Soudan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Sisi iktidara darbe ile geldi. Meşruiyeti yok. Adaların Suudi Arabistan verilmesi seçilmiş parlamentoya ve Mısır halkına sorulmadan yapılan bir eylem.” dedi.

Eski siyasetçi, basın mensubu, milletvekili ve akademisyenin de aralarında bulunduğu 73 muhalif, yayınladıkları ortak açıklamada Mısır halkını, adalardan feragat edilmesine karşı çıkmak amacıyla "Toprağın kurtuluş günü" sloganıyla bugün düzenlenecek gösterilere katılmaya çağırmıştı.

Mısır yönetimi, eylemlere karşı geniş güvenlik önlemleri alırken, Kahire’de bazı gösterilere müdahalede bulunuldu.

Bugün sabah saatlerinde Gazeteciler Sendikası güvenlik güçleri tarafından kapatılmış ve 3 gazeteci gözaltına alınmıştı.

Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a geçmesini protesto etmek için ilk eylem 15 Nisan'da yapılmıştı.

Başta Mısır olmak üzere muhtelif ülkelerde bugün düzenlenen eylemler ikinci aşama olarak kabul ediliyor. 15 Nisan eylemleri Mısır'da yönetim yanlısı ve muhalif grupların ilk kez bir araya geldiği eylem olarak kabul ediliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.