Londra'daki Terör Saldırısı

Londra'daki Terör Saldırısı
İngiltere merkezli sivil toplum kuruluşu CAGE:- "Ayrım gözetmeyen bu saldırının ardından sükunet ve itidal atmosferinin korunması önemli"

LONDRA (AA) - İngiltere merkezli sivil toplum kuruluşu CAGE, Londra'da dün yaşanan terör saldırısından sonra sükunet ve itidal atmosferinin korunması çağrısı yaptı.

İngiltere ve ABD'nin "terörle mücadele" stratejilerini mercek altına alan çalışmalarıyla tanınan CAGE'den yapılan yazılı açıklamada, "Ayrım gözetmeyen bu saldırının ardından sükunet ve itidal atmosferinin korunması önemli." ifadesi kullanıldı.

CAGE Başkanı Dr. Adnan Sıddıki de saldırının kurbanları için derin üzüntü duyduklarını kaydetti.

Polisin ve güvenlik güçlerinin halkı korumadaki kritik rolünü kabul ettiklerini belirten Sıddıki, "Bu tür saldırılar çok az planlama gerektiriyor ve cemaatlere yönelik polisiye önlemlerin artırılmasıyla engellenemezler." değerlendirmesini yaptı.

İngiltere'deki tepkisel politikaların sonuçlarının küresel olduğuna değinen Sıddıki, "Hükümetin küresel şiddet döngülerini büyütecek değil, sona erdirecek politikalar izlemesi önem taşıyor." görüşünü aktardı.

Londra'da dün yaşanan olayda kimliği henüz açıklanmayan bir saldırgan, Westminster Köprüsü'nde aracını insanların üzerine sürmüş, ardından İngiliz Parlamentosunun demir parmaklıklarına çarparak durmuştu. Araçtan çıkan saldırgan, parlamentoda görevli bir polise bıçakla saldırmıştı. İngiliz polisi, saldırganı vurarak etkisiz öldürmüştü.

Polisten yapılan son açıklamada olayda saldırgan dahil 5 kişinin öldüğü, yaklaşık 40 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.