Londra'daki Terör Saldırısı

Londra'daki Terör Saldırısı
İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson:- "Bu Londra'yı ve parlamentomuzu hedef alan ilk saldırı değil. Son saldırı da olmayacak. Ama değerlerimiz galip gelecek"

LONDRA (AA) - İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Londra'da dün yaşanan terör saldırısının kenti ve parlamentoyu hedef alan ne ilk ne de son saldırı olduğunu söyledi.

ABD'de bulunan Johnson sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırıyı "üzücü" olarak niteleyerek "Bu Londra'yı ve parlamentomuzu hedef alan ilk saldırı değil. Son saldırı da olmayacak. Ama değerlerimiz galip gelecek." ifadelerini kullandı.

Dünyanın dört bir köşesindeki farklı ülkelerden üzüntü bildiren mesajlar aldığını belirten Johnson, "Bu, hep beraber verdiğimiz bir mücadele." değerlendirmesini yaptı.

- Birmingham'da operasyon

Öte yandan İngiliz basınında yer alan haberlere göre, saldırganın bağlantıları üzerine duran polis, Birmingham kentinde bir eve baskın düzenledi. Operasyonda 3 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Birmingham, İngiltere'de Müslüman nüfusun en yoğun bulunduğu kent olarak biliniyor.

İngiltere'nin terörle mücadeleden sorumlu en üst düzey polis müdürü Mark Rowley, dün gece yaptığı açıklamada, kimliğini bildikleri ancak henüz açıklamayacakları saldırganın "uluslararası terörizmden ilhamla" hareket ettiğini varsaydıklarını açıklamıştı.

Londra'da dün yaşanan olayda kimliği açıklanmayan saldırgan, Westminster Köprüsü'nde aracını insanların üzerine sürmüş, ardından İngiliz parlamentosunun demir parmaklıklarına çarparak durmuştu. Araçtan çıkan saldırgan, parlamentoda görevli bir polise bıçakla saldırmıştı. Polis, saldırganı vurarak öldürmüştü.

Polis, olayda saldırgan dahil 5 kişinin öldüğünü, yaklaşık 40 kişinin yaralandığı açıklamıştı.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.