Londra'daki Terör Saldırısı

Londra'daki Terör Saldırısı
Başkentte yaşayan farklı din ve mezheplerin temsilcileri, İçişleri Bakanı Rudd ve Belediye Başkanı Han ile görüştü

LONDRA (AA) - İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan farklı din ve mezheplerin temsilcileri, Scotland Yard'da İçişleri Bakanı Amber Rudd ve Belediye Başkanı Sadık Han ile bir araya geldi.

Londra'da dün gerçekleşen terör saldırısının ardından kentte yaşayan farklı din ve mezhep gruplarının temsilcileri, İngiliz polis teşkilatı Scotland Yard'ın merkez binasını ziyaret etti.

Temsilciler, burada İçişleri Bakanı Rudd ve Belediye Başkanı Han ile bir süre görüştü.

Heyette yer alan rahip John Hall, basına yaptığı açıklamada, Londra'daki dini grupların barış içinde bir arada durma kararlılığında olduğunu vurguladı.

Hall, "Dini gruplar arasında herhangi bir ayrılık yok. Bütün gruplar dün gerçekleşen korkunç saldırıyı kınadı. Hem kendi ülkemiz içinde hem de bütün dünyada barış ve uzlaşma için bir arada duruyoruz." diye konuştu.

Londra Merkez Camisi Genel Direktörü Dr. Ahmed el Dubayan da günün, dayanışma günü olduğunu söyledi.

Yaşanan terör saldırısını "korkunç" şeklinde nitelendiren Dubayan, "Toplumda daha fazla dayanışma olduğunu, herkesin reddettiği bu korkunç şeyler karşısında bütün dinlerin dayanışmasını göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

Yahudi cemaati temsilcisi rabbi Herschel Gluck da saldırının ardından bütün cemaatlerin daha iyi bir gelecek için dayanışma içinde olduğunu kaydederek, "Bütün Londralılara daha iyi bir gelecek için bugün dayanışma içindeyiz. Farklılıklarımıza rağmen büyük kentimizin barışı ve uyumu için ortak kaygı taşıdığımızı göstermek için bugün buradayız." şeklinde konuştu.

- Sadırıyı DEAŞ üstlenmişti

Londra'da dün öğle saatlerinde, ülke siyasetinin merkezi ve turistlerin yoğun ziyaret ettiği Westminster bölgesinde yaşanan olayda, saldırgan, Westminster Köprüsü'nde kiralık bir aracı insanların üzerine sürmüş, ardından İngiltere Parlamentosu'nun demir parmaklıklarına çarparak durmuştu. Araçtan çıkarak parlamentonun bahçesine giren saldırgan, burada görevli bir polisi bıçaklayarak öldürmüştü. Çevrede bulunan diğer güvenlik görevlileri saldırganı vurarak etkisiz hale getirmişti.

Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlenirken, İngiliz polisi de saldırının failinin 52 yaşındaki Khalid Masood adlı İngiliz vatandaşı olduğunu açıklamıştı. Masood'un daha önce adam yaralama, kamu düzenini bozma ve silah bulundurma suçlarından hüküm giydiği ancak terör bağlantılı herhangi bir olayla suçlanmadığı bildirilmişti.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.