Lozan Barış Antlaşması'nın 94. Yıl Dönümü

Lozan Barış Antlaşması'nın 94. Yıl Dönümü
Tekirdağ'da tören düzenlendi

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da Lozan Barış Antlaşması'nın 94. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Tekirdağ Valiliği önündeki Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, törende yaptığı konuşmada, Lozan Barış Antlaşması'nın resmi kurumlar tarafından da kutlanması gerektiğini savundu.

Türkiye'nin kolay kazanılmadığını ve asla kaybedilmeyeceğini ifade eden Albayrak, "Böyle bir günün sadece Cumhuriyet Halk Partisi tarafından ve sivil toplum kuruluşları tarafından kutlanmasının üzüntüsünü yaşıyoruz. Böyle bir günün resmi kurumlar tarafından daha büyük bir coşkuyla kutlanması dileğimizdir, isteğimizdir. Ben buradaki törende resmi kurumların olmamasını üzüntü ile karşıladım. Değerli, arkadaşlar şunu herkes bilmeli ki bu ülke kolay kazanılmadı ve asla kaybedilmeyecektir. Bu ülkenin Kurtuluş Savaşı yedi düvele karşı verilen tam bir mücadeledir. Bu mücadelenin de birinci kahramanı ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarıdır." diye konuştu.

Törene, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.