Lozan Barış Antlaşması'nın 94. Yıl Dönümü

Lozan Barış Antlaşması'nın 94. Yıl Dönümü
Başbakan Yıldırım:- "Bölgesel ve küresel önemi her geçen gün daha da belirginleşen Türkiye Cumhuriyeti'nin, sahip olduğu demokrasi kültürü, hukuk devleti kimliği, gücü ve birikimi sayesinde 21'inci yüzyıla damgasını vuracağına bütün kalbimle inanıyorum"

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, bölgesel ve küresel önemi her geçen gün daha da belirginleşen Türkiye Cumhuriyeti'nin, sahip olduğu demokrasi kültürü, hukuk devleti kimliği, gücü ve birikimi sayesinde 21'inci yüzyıla damgasını vuracağına bütün kalbiyle inandığını bildirdi.

Yıldırım, Lozan Barış Antlaşması'nın 94. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, 24 Temmuz 1923'te imzalanan antlaşmanın, Türkiye'nin istiklalinin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin dünya devletleri tarafından resmen tanınmasını sağlayan diplomatik bir başarı olduğunu belirtti.

Türkiye'nin bugün, demokratik bir hukuk devleti olarak kalkınma, ilerleme ve modernleşme yolunda çok önemli mesafeler katettiğini ve modern dünyanın saygın ülkelerinden biri haline geldiğini vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bölgesel ve küresel önemi her geçen gün daha da belirginleşen Türkiye Cumhuriyeti'nin, sahip olduğu demokrasi kültürü, hukuk devleti kimliği, gücü ve birikimi sayesinde 21'inci yüzyıla damgasını vuracağına bütün kalbimle inanıyorum. Lozan Barış Antlaşması'nın 94. yıl dönümü vesilesiyle bütün vatandaşlarıma selam ve muhabbetlerimi sunuyorum."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.