Lübnan'da "Çanakkale'ye Beyrut'tan Bakınca" Sergisi

Lübnan'da "Çanakkale'ye Beyrut'tan Bakınca" Sergisi
Sayda şehrinde, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla fotoğraf sergisi açıldı

SAYDA (AA) - Lübnan'ın Sayda şehrinde, Beyrut Yunus Emre Enstitüsü tarafından, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla "Çanakkale'ye Beyrut'tan bakınca" başlıklı fotoğraf sergisi açıldı.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes’i temsilen sergi açılışına katılan Büyükelçilik Müsteşarı Sencer Yöndem ve diğer misafirler, sergi salonu girişinde bando ile karşılandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra konuşma yapan Yöndem, "Bugün aziz vatanımızı bizlere kutsal bir emanet olarak bırakan ve dünyanın her bir köşesinde adalet için savaşarak şehit düşen aziz şehitlerimizin hatıralarını yad etmek için toplanmış bulunuyoruz. Dünyanın her köşesinde bu bayrağı yüceltmeye, aziz vatanımızı korumaya ve milletimizin uluslararası alandaki itibarını en üst düzeye çıkarmaya kararlıyız." ifadelerini kullandı.

Fotoğraf sergisine katılan herkese teşekkür eden Yöndem, "Bu vesileyle ülkelerini korumak için hayatlarını kaybetmiş olan Lübnanlı kardeşlerimizin aziz ruhlarını da huzurlarınızda en içten duygularımla ve saygılarımla yad etmeyi borç bilirim." diye konuştu.

Beyrut Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Cengiz Eroğlu'nun selamlama konuşmasının ardından kurdele kesimi ile fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleşti.

Açılışın ardından Saydalılar ve Lübnan'da yaşayan Türk vatandaşları sergide yer alan fotoğrafları inceledi.

Sergiden sonra davetliler için "Çanakkale Yolun Sonu" filmi gösterildi.

Daha önce Beyrut'ta da düzenlenen sergi, Sayda'nın ardından Trablus şehrinde de beğeniye sunulacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.