Lübnan'da "Geleneksel Türk Günü" etkinliği

Lübnan'da "Geleneksel Türk Günü" etkinliği
Beyrut Yunus Emre Enstitüsünde "Geleneksel Türk Günü" etkinliği düzenlendi

BEYRUT (AA) - Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Yunus Emre Enstitüsünde "Geleneksel Türk Günü" etkinliği düzenlendi.

Etkinlik kapsamında düzenlenen yemek yarışmasında hazırlanan yemekler, davetlilerin beğenisine sunulmadan önce Beyrut Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Cengiz Eroğlu'nun da dahil olduğu jüri tarafından tadıldı. Yarışmayı kazananlara ise çini takdim edildi.

Katılımcılara Lübnan'da yaşayan Türklerin hazırladığı yemek ve tatlıların yanı sıra Türk kahvesi ve lokum da ikram edildi.

Etkinlik için Trablusşam'dan Beyrut'a geldiğini söyleyen Namet Halb, AA muhabirine, "Bugün çok güzeldi ve yemekler çok lezzetliydi. Lübnan yemeklerinden bile güzel. Bizi davet edenlere çok teşekkür ediyorum." dedi. Trablus'taki Türk okulunda Türkçe öğrendiğini söyleyen Hiba Mukriş ise, yemeklerin çok lezzetli olduğunu ve etkinliğe katılmaktan dolayı mutluluğunu ifade etti.

Lübnan'a seyahat için gelen ve Fas'ta yaşayan Ahmet Ramazanoğlu, yemekleri farklı ve çok lezzetli bulduğunu belirterek en çok böreği beğendiğini belirtti. Ramazanoğlu, ailesinin köklerinin Adana'daki Ramazanoğlu Beyliğine uzandığını ifade ederek, "Türkiye'yi şu an izlediği siyaset nedeniyle çok seviyorum. Allah sizi ve Erdoğan'ı korusun." dedi.

İzmir'den Lübnan'a uzun zaman önce gelin geldiğini belirten Zehra Musuri de yemekleri ve organizasyonu çok beğendiğini söyledi.

Büyük ilgi gören etkinliğe, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliğinden temsilciler, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Beyrut Koordinatörü İbrahim Erbir, Yunus Emre Enstitüsünün öğretmen ve öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda Türk ve Lübnanlı katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.