Lübnan'da "Küresel Suriye Haftası"

Lübnan'da "Küresel Suriye Haftası"
BEYRUT (AA) - Başkent Beyrut'ta düzenlenen "Küresel Suriye Haftası" festivalinde Suriyeli mülteci çocuklar şarkı söyledi.Beyrut'taki UNESCO Sarayı'nda...

BEYRUT (AA) - Başkent Beyrut'ta düzenlenen "Küresel Suriye Haftası" festivalinde Suriyeli mülteci çocuklar şarkı söyledi.

Beyrut'taki UNESCO Sarayı'nda açılışı yapılan ve bu sene ikincisi düzenlenen festivalde, tanıtım filminin gösteriminin ardından sahneye çıkan 100'e yakın Suriyeli mülteci çocuk, Suriye ve Lübnan'da meşhur şarkıları seslendirdi.

Koro'ya festivalde bulunan Lübnanlı sanatçılardan bestekar Ahmed Kabur, eşlik ederken izleyiciler de alkışla tempo tuttu.

Festivalin direktörü, müzisyen ve besteci Hanibal Saad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014'te organizasyona 3 ülkeyle başladıklarını şu an 35 ülkeden sanatçıların katıldığını belirterek, "Bu etkinlik vesilesiyle tüm dünyadan sanatçıları ve müzisyenleri sanatlarını tanıtmaya ve kendi müziklerini yapmaya davet ediyoruz. Bu etkinlik vesilesiyle Suriyelilere umut aşılamak amacındayız" dedi.

Suriyeli aktör Kays Şeyh Necip ise festivali önemsediğini ve bu tarz etkinliklerin devamı için çalışacağını ifade ederek, "Bu festival sayesinde çocuklar savaşın psikolojisinden ve getirdiği yükten biraz olsun kurtulacaklar. Çünkü müzik tüm dünyadaki ortak dil. Belkide çocukların seslerini duyan diğer insanlar da etkilenir" diye konuştu.

Suriyeli 40'tan fazla müzisyen ile çeşitli ülkelerden 100'den fazla sanatçıyı bir araya getiren, Beyrut merkez olmak üzere Amsterdam, Paris, Madrid, Viyana ve Prag gibi şehirlerde de eş zamanlı devam edecek "Küresel Suriye Haftası" festivali beş gün sürecek. Festivalde müzisyen ve sanatçıların performanslarının yanı sıra Suriye'de devam eden savaşa, mülteci sorununa dikkat çekmek amacıyla konferans, panel ve kültürel etkinlikler düzenlenecek.



Lübnan'da "Küresel Suriye Haftası"

Lübnan'da "Küresel Suriye Haftası"

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.