Lübnan'da Mülteci Krizi Konfenransı

Lübnan'da Mülteci Krizi Konfenransı
Lübnan Mülteci İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı el-Merabi: - "BM Suriye'deki savaşın durması için daha fazla çaba sarf etmeli"- AFAD Başkanı Bilden: - "Türkiye yaklaşık 3 milyon Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapıyor ve mültecilere her türlü insani imkan

BEYRUT (AA) - Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, Uluslararası Mülteci Krizinde Bir Sonraki Adım konferansı başladı.

Yardım ve Geliştirme Dernekleri Birliği (URDA) tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen, uluslararası düzeyde mülteci sorunlarına çözüm üretmeyi amaçlayan konferansa, farklı ülkelerdeki sivil toplum kuruluşlarından 300'den fazla temsilci, siyasetçi ve akademisyen katıldı.

Lübnan Başbakanı Saad Hariri adına açılış konuşmasını yapan Mülteci İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Muin el-Merabi, yaklaşık yarım milyon Filistinli mültecinin yaşadığı Lübnan'a 1,5 milyon Suriyeli mültecinin gelmesinin, ülkede ulusal ve sosyal krize neden olduğunu söyledi.

Tüm yardım kuruluşlarının Lübnan'daki mültecilere acil el uzatması gerektiğini vurgulayan Merabi, Birleşmiş Milletler'in (BM) Suriye'deki savaşın durması için daha fazla çaba sarf etmesi gerektiğini belirtti.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Mehmet Halis Bilden de konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, Suriye'deki savaşın başlamasından bu yana mülteciler için açık kapı politikası yürüttüğünü hatırlattı.

Türkiye'nin yaklaşık 3 milyon Suriyeli mülteciye ev sahipliği yaptığını ifade eden Bilden, mültecilere her türlü insani imkanın sağlandığını vurguladı.

Konferansın yapıldığı otelde, Lübnan'da yaşayan Suriyeli mültecilerin hayat şartlarını gösteren fotoğraf sergisi de açıldı.

Yardım kuruluşları arasındaki iş birliğini artırmak için çalıştaylara da yer verilecek konferans iki gün sürecek.

Konferansa katılanlara, Lübnan'daki Suriyeli mülteci kamplarını ziyaret etme imkanı sağlanıyor.

Suriyeli mültecilerin Lübnan'a gelmeye başlamasının ardından 2012 yılında kurulan URDA bünyesinde farklı ülkelerden 100'den fazla yardım kuruluşu yer alıyor. Birlik, başta Lübnan olmak üzere mültecilere yönelik çalışmalarda, yardım kuruluşları arasında iş birliği ve koordinasyonun sağlanması için çaba gösteriyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.