Lübnanlı Subayların Mısır'da Eğitilmesi Talebi

Lübnanlı Subayların Mısır'da Eğitilmesi Talebi
Başbakan Hariri Lübnan silahlı kuvvetlerine mensup subayların Mısır'da eğitilmesi talebinde bulundu

KAHİRE (AA) - Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin ülkesinin silahlı kuvvetlerine mensup subayların Mısır'da eğitilmesi talebinde bulunduğu belirtildi.

Mısır resmi haber ajansı MENA'nın haberine göre, Lübnan Başbakanı Hariri, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile dün yaptığı görüşmede, Lübnan silahlı kuvvetlerine mensup subayların eğitimi için Mısır'dan yardım talebinde bulundu. Sisi ise buna hazır olduklarını ifade etti.

Hariri'nin, "Hedefimiz Lübnan silahlı kuvvetlerini daha güçlü bir hale getirmektir. Lübnan'ın kendi geleceğine kendisinin karar vermesinin zamanı gelmiştir. Silahlı kuvvetler eğitim, silah ve teçhizat bakımından ne kadar güçlü olursa insanların güvenini daha fazla kazanır. Çünkü silahlı kuvvetler tüm etnik grup ve mezheplerin milli değeridir." dediği aktarıldı.

Önceki gün resmi bir ziyaret için Mısır’a gelen Hariri, dün Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile başkent Kahire’deki İttihadiye Sarayı’nda bir araya gelmişti.

Hariri, Sisi’nin yanı sıra Başbakan Şerif İsmail, El-Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib ve Mısır Kıpti Kilisesi lideri Papa 2. Tavadros ile de görüştü.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ise 13 Şubat’ta Mısır'ı ziyaret etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.