"Maalesef futbol kültürünü yakalayamadık"

"Maalesef futbol kültürünü yakalayamadık"
Buraspor Teknik Direktörü Hamzaoğlu:- "Biz ülke olarak maalesef gerginlikten besleniyoruz. Bu güzelim oyunu böyle çirkinleştiriyoruz"


BURSA (AA) - Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, "Maalesef ülke olarak futbol kültürünü yakalayamadık. Hep kazanmaya odaklıyız." dedi.

Spor Toto Süper Lig'de 29 Nisan Cuma günü Galatasaray ile karşılaşacak Bursaspor'un Özlüce Tesisleri'nde yaptığı antrenmandan önce basın mensuplarına açıklamada bulunan Hamzaoğlu, müsabakaya en iyi şekilde hazırlandıklarını söyledi.

Süper Lig'de Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta yaşanan olaylara değinen Hamzaoğlu, taraftarların hep kazanma odaklı futbol arzuladığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Hep sonuca odaklıyız. Bu bir spor. Bunu unuttuk yani. Spor olduğunu unuttuk. İnsanların bundan keyif aldığını unuttuk. Bugün kimse keyif almıyor. Herkes bir gerginlik içerisinde futbol izliyor, oynuyor ya da yöneticilik yapıyor. Bunu biz bu hale getiriyoruz. Kimse de buna 'dur' demiyor. Yani bir akım başlatılmıyor. Biz ülke olarak maalesef gerginlikten besleniyoruz. Bundan keyif alıyoruz. Yapacak bir şey yok. Yani bu güzelim oyunu böyle çirkinleştiriyoruz. Başka bir izahı yok."


- "Oyun anlayışımızı istikrarlı hala getiremedik"


Kadrolarında bir türlü istedikleri istikrarı sağlayamadıklarını anlatan Hamzaoğlu, "İnşallah Galatasaray maçından iyi bir sonuçla ayrılırız ve ondan sonraki haftalarda da planladığımız şekilde devam ederiz. Kadromuzun istikrarlı olmasına sakatlıklar, cezalar müsaade etmedi. O yüzden de istediğimiz oyunu bir türlü oturtamıyoruz. Oyun anlayışımızı bir türlü o istikrarlı hale getiremedik ama devam edeceğiz." diye konuştu.

Hamza Hamzaoğlu, Süper Lig'de kalan dört maçlarını en iyi şekilde geçirmeye çalışacaklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bu arada önümüzdeki senenin hazırlığını da ufak ufak yapmayı amaçlıyoruz. Bu maçlarda gençlerimize biraz daha fazla şans vermeye çalışacağız. Onun dışında Avrupa'ya gitmek tabii ki hedefimiz ama bu sonradan koyduğumuz bir hedefti. Çünkü geldiğimiz zaman 15 puanlı bir Bursaspor vardı. Şükürler olsun son 5 hafta kala en azından aşağısıyla ilgili bir irtibatımız olmadan yola devam ediyoruz. Şu anda Kayserispor ve Çaykur Rizespor'un pozisyonunda da olabilirdik. Avrupa hedefimizi biz büyüttük bu takımla beraber. Şimdi onu yakalayamadığımız için üzülüyoruz. Bu sene kaçırdık, inşallah önümüzdeki yıllarda hedeflerimize ulaşacağız."

Bu arada antrenmanda Pablo Batalla, Sercan Yıldırım ve Cristobal Jorquera takımla çalıştı. Sakatlığı bulunan Erdem Özgenç koşulara başlarken, Deniz Yılmaz ise fizyoterapist eşliğinde özel çalışma yaptı.

"Maalesef futbol kültürünü yakalayamadık"

"Maalesef futbol kültürünü yakalayamadık"

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.