Maaşı beğenmedi IŞİD'den kaçtı

Maaşı beğenmedi IŞİD'den kaçtı
Dünyanın çeşitli ülkelerinden IŞİD'e katılanların birbirinden ilginç hikâyelerine bir yenisi eklendi. Örgüt saflarında 55 kişiyi öldüren Hint asıllı militan, ücreti tatminkâr bulmayınca firar etti

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne katılmak için dünyanın çeşitli ülkelerinden Irak ve Suriye'ye giden militanların farklı hikâyelerine bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz mayıs ayında Irak'a giderek IŞİD saflarında savaşmaya başlayan ve en az 55 kişinin ölümünden sorumlu tutulan Hint asıllı Areeb Majeed adlı militan, verilen ücretleri tatminkâr bulmayınca firar etti.

Irak topraklarından Türkiye'ye geçmeyi başaran militan, Hindistan Konsolosluğu kanalıyla ülkesine iade edildi. Majeed'in 8 Aralık'ta mahkemeye çıkarılacağı açıklandı. Hindistan'ın Mumbai kentine bağlı Kalyan bölgesinde yaşarken, geçtiğimiz yıl Facebook üzerinden Iraklı birIŞİD üyesiyle tanışan Areeb Majeed'in, mayıs ayında bu ülkeye giderek örgüte katıldığı kaydedildi.

Hindistan medyasında, Majeed'in IŞİD'li bir kadınla evlendiğine dair bilgiler de yer aldı. Kendisi gibi örgüte katılmaya meraklı üç gençle birlikte Irak'a giden Majeed'in, bir süre sonra IŞİD saflarında umduğunu bulamadığı, özellikle ekonomik anlamda büyük hayal kırıklığına uğradığı belirtildi.

Hindistanlı istihbarat yetkilileri, çok sayıda silahlı eyleme katılan, hatta yaralanan bazı militanların tedavisinde bile rol alan Majeed'in, verilen ücretleri tatminkâr bulmadığı için örgütü terk ettiğini vurguladı. Toplam savaşçı sayısının 20 ila 30 bin arasında olduğu öngörülen IŞİD saflarında en az 15 bin yabancı savaşçının bulunduğu tahmin ediliyor. Batılı ülkeler arasındaysa IŞİD'e en çok katılım İngiltere ve Fransa'dan gerçekleşiyor.

KOBANİ'YE DESTEK İÇİN SINIRDA İNSAN ZİNCİRİ

Öte yandan Suriye'nin Kobani kentini 77 gündür kuşatma altında tutan IŞİD'e karşı tepkiler devam ediyor. Dün bir grup insan, Kobani'ye destek için sınır noktasında zincir oluşturdu. Çatışma noktalarından gelen bilgiler ise, IŞİD'in önemli kayıplar verdiğini gösteriyor. Son 24 saat içinde Kobani ve çevresinde en az 70 IŞİD militanının öldürüldüğü bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.