Maaşlar bankaya yatırılacak

Maaşlar bankaya yatırılacak
Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası Başkanı Seyit Faruk Özselek, ücretlerin bankalar aracılığıyla ödenmesinde 10 olan işçi sayısının alt sınırının 5’e çekildiğini ve uygulamanın 1 Haziran’da yürürlüğe gireceğini söyledi.

21 Mayıs 2016 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan ‘Ücret, Prim, İkramiye ve Bu Nitelikteki Her Türlü İstihkakın Bankalar Aracılığıyla Ödenmesine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikle’ birlikte ücretlerin bankalar aracılığı ile ödenmesinde 10 olan işçi sayısı alt sınırının 5'e çekildiğini belirten Seyit Faruk Özselek, “Yönetmelik ile ücretlerin bankalar aracılığı ile ödenmesinde 10 olan işçi sayısı alt sınırı 5'e çekildi. İş yerleri ve işletmelerinde İş Kanunu hükümleri uygulanan işverenler ve üçüncü kişiler de, çalıştırdıkları işçi sayısının en az 5 olması halinde, ücretleri bankalar aracılığıyla ödemekle yükümlü tutuldu. Yönetmelikte yapılan değişiklikler, 1 Haziran'da yürürlüğe girecek” dedi.

BASIN İŞVERENLERİNİ DE KAPSIYOR
Yapılan değişikliğin basın işverenlerini de kapsadığı belirten Seyit Faruk Özselek, “5953 sayılı kanuna tabi olarak daha önce en az 10 gazeteci çalıştıran işverenin, personel ücretlerini bankalar aracılığıyla ödemesini öngören hüküm, en az 5 gazeteci olarak değiştirildi. Basın işverenleri, kurumda çalışan gazeteci ve İş Kanunu'na tabi işçi sayısının toplamının en az 5 olması durumunda da ücretleri banka aracılığıyla ödemesi gerekiyor. Ayrıca yönetmelikte yapılan değişiklik ile Deniz İş Kanunu'na tabi olarak en az 5 gemi adamı çalıştıran işletmeler de çalışanlarına maaş ödemelerini bankalar aracılığıyla yapacak” şeklinde belirtti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.