"Macar Biberi-Türk Kahvesi" fotoğraf sergisi sona erdi

"Macar Biberi-Türk Kahvesi" fotoğraf sergisi sona erdi
İSTANBUL (AA) - Macar fotoğrafçıların objektifinden Türk-Macar aile hayatının anlatıldığı "Macar Biberi-Türk Kahvesi" adlı fotoğraf sergisinin kapanış...

İSTANBUL (AA) - Macar fotoğrafçıların objektifinden Türk-Macar aile hayatının anlatıldığı "Macar Biberi-Türk Kahvesi" adlı fotoğraf sergisinin kapanış kokteyli, Kağıthane'deki Macar Kültür Merkezinde yapıldı.

Macar Kültür Merkezinin organize ettiği "Macar Biberi-Türk Kahvesi" projesi kapsamında hazırlanan ve 15 Mart'ta ziyarete açılan sergi, sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Serginin kapanış kokteylinde AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Macar Kültür Merkezi Müdürü Gabor Fodor, kokteylin merkezin Kağıthane'deki yeni yerinde düzenlenen ilk etkinlik olduğunu söyledi.

"Macar Biberi-Türk Kahvesi" sergisinde yer alan 4 Macar sanatçının çektiği Türkiye'de yaşayan Macar ailelerin fotoğraflarının ziyaretçiler tarafından çok beğenildiğini anlatan Fodor, "Biz de sergiyi bir kokteyl vererek sonlandırmak istedik." dedi.

Macar Kültür Merkezindeki etkinliğe, Anadolu Ajansı İstanbul Haberleri Editörü Hüseyin Altınalan ve Kültür Sanat Haberleri Editörü Bünyamin Yılmaz da katıldı.

Macar fotoğrafçıların perspektifinden Türk-Macar aile hayatlarının anlatıldığı sergide, bir Türk'le evli Macar kadının okuduğu kitaplar, annesi Macar olan bir İstanbullu gencin rüyaları veya ana dilleri farklı olan çiftlerin ortak dillerinde kullandığı kelimeler gibi ilgi çekici konular fotoğrafların diliyle ele alındı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.