Macaristan Savunma Bakanı Simicsko'nun Irak ziyareti

Macaristan Savunma Bakanı Simicsko'nun Irak ziyareti
ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani'nin Macaristan Savunma Bakanı Istvan Simicsko ve beraberindeki heyeti Erbil'deki...

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani'nin Macaristan Savunma Bakanı Istvan Simicsko ve beraberindeki heyeti Erbil'deki başbakanlık konutunda kabul ettiği bildirildi.

Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, taraflar terör örgütü DAEŞ'le mücadele, Macaristan'ın uzman kişiler tarafından eğitim vermek de dahil Peşmerge güçlerine desteği, Erbil ve Bağdat arasındaki ilişkiler ve Musul'u kurtarma operasyonunu görüştü.

Açıklamada, Barzani'nin terörle mücadele çerçevesinde Macaristan'ın Peşmerge güçlerine verdiği destekten dolayı teşekkür ettiği ve yardımlarının devam etmesi talebinde bulunduğu belirtildi.

Macaristan Savunma Bakanı Simicsko'nun ise görüşmede terörle mücadele çerçevesinde ülkesinin özellikle Peşmerge güçlerinin eğitilmesi ve askeri yardımlar konusunda verdiği desteğin devam edeceğine vurgu yaptığı aktarıldı.

Tarafların ayrıca Macaristan ve IKBY arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi için ziraat, eğitim, kültür ve ticaret konularını da masaya yatırdığı kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.