Macaristan'da Nepszabadsag Gazetesi Kapatıldı

Macaristan'da Nepszabadsag Gazetesi Kapatıldı
Macaristan'daki günlük gazetelerinden Nepszabadsag'ın maddi sebeplerden ötürü kapatılmasına muhalefet sert tepki gösterdi

BUDAPEŞTE (AA) - Macaristan'ın etkili siyasi günlük gazetelerinden Nepszabadsag'ın maddi sebeplerden dolayı kapatıldığının açıklanması tepki gördü.

Macaristan'ın 1956 yılından beri yayınlanan etkili siyasi günlük gazetelerinden Nepszabadsag gazetesinin maddi sıkıntılardan dolayı kapatıldığı açıklanmasına muhalefet partileri sert tepki gösterdi.

Ana muhalefetteki Macaristan Sosyalist Partisi (MSZP) tarafından gazetenin kapatılması ile ilgili yapılan açıklamada, ''Nepszabadsag bugün ansızın askıya alınıncaya kadar Macaristan'daki en önemli gazetelerden birisiydi. Ne demokraside ne de normal iş hayatından on yıllarca en etkili gazetelerden birisinin, çalışanlarının haberi olmaksızın bir anda karartılması olağan bir durum değil. Hukuk devletinde böyle bir şey olamaz.'' ifadelerine yer verildi.

Muhalefet partilerinden Jobbik'ten yapılan açıklamada, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın muhalif medya istemediği bu sebepten dolayı Nepszabadsag gazetesinin kapatıldığı belirtilerek, ''Fidesz'in tek hedefi Macaristan'daki tüm medya organlarını ya susturmak ya da kendi yönetimleri altına almak.'' ifadeleri kullanıldı.

Hükümet partisi Fidesz ise Nepszabadsag gazetesinin ekonomik nedenlerden dolayı kapandığını, hükümetin olayla herhangi bir alakasının olmadığını iddia ederek, ''Nepszabadsag gazetesinin yayımlanmasının askıya alınması siyasi değil, tamamen ekonomik sebeplerden dolayı.'' açıklaması yapıldı.

Gazetenin bağlı olduğu Mediaworks'tan yapılan yazılı açıklamada, gazetenin sürekli zarar ettiğinden dolayı bugünden itibaren askıya alındığı açıklandı.

Gazetenin kapatılması protesto edildi
Nepszabadsag gazetesinin kapatılmasını, Macaristan Ulusal Meclisi önündeki Kossuth Meydanı'nda yüzlerce kişi protesto etti. Meclis önünde toplanan kalabalık, Avrupa Birliği bayrakları taşıdı ve ''Népszabadság", "demokrasi", "Orban defol", "özgür ülke, özgür medya" sloganları attı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.