Macaristan'da Üç Boyutlu Fotoğraflarla "İstanbul" Sergisi

Macaristan'da Üç Boyutlu Fotoğraflarla "İstanbul" Sergisi
Macar koleksiyoncu Sandor'un fotoğraflarından oluşan "İki Kıta Arasında - İstanbul'un Üç Boyutlu Tarihi Sergisi"ne Macarlar büyük ilgi gösterdi

BUDAPEŞTE (AA) - Budapeşte'de, Macar koleksiyoncu Felvinczi Sandor'un 25 fotoğrafından oluşan "İki Kıta Arasında - İstanbul'un Üç Boyutlu Tarihi Sergisi" sanatseverlerle buluştu.

Budapeşte Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenen İstanbul konulu fotoğrafların yer aldığı "İki Kıta Arasında - İstanbul'un Üç Boyutlu Tarihi Sergisi", Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçi Şakir Fakılı tarafından açıldı.

Büyükelçi Fakılı, açılışta yaptığı konuşmada, serginin İstanbul'un tarihini çok iyi anlattığını belirterek, ''Bu başarılı çalışma insanı canlı İstanbul'a götürüyor. Fotoğrafların üç boyutlu olması dolayısıyla da şu anda İstanbul'u canlı bir şekilde yaşıyoruz.'' dedi.

İstanbul'un bin yıldan daha uzun süre bölgenin merkezi olduğunu, bugün de İstanbul'un büyük ilgi gördüğünü dile getiren Fakılı, Türk Hava Yolları (THY) tarafından Budapeşte-İstanbul arasında günlük üç uçak seferi yapıldığını söyledi.

Sergi açılışına, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Macaristan Temsilcisi Büyükelçi Selda Çimen ve çok sayıda davetli katıldı.

Sergi 31 Temmuz'a kadar ziyaret edilebilecek.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.