Macaristan'dan Schulz'a tepki

Macaristan'dan Schulz'a tepki
Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanı Szijjarto:- ''Martin Schulz ve arkadaşları aylarca rahat odalarda yasa dışı göç hakkında konuştular. Daha sonra görüşmelerden sonra da herhangi bir şey olmadı. Bunlardan sonra Macarların kendi, ulusal hükümetleri

BUDAPEŞTE (AA) - Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz'un, Macaristan'ı eleştiren açıklamalarına tepki gösterdi.

Szijjarto, AP Başkanı Martin Schulz'un, Politico isimli internet haber sitesine verdiği röportajda, ''Macaristan ve Polonya'nın, 'sağcı ve milliyetçi' hükümetleri uzaktan bile Avrupa entegrasyonunun derinleştirilmesi ile ilgilenmiyorlar. Sadece kısa vadeli taktiklere odaklanıyorlar.'' şeklindeki ifadelerine cevap verdi.

Sığınmacı krizinde Macar hükümetinin sınırlarını koruduğunu savunan Szijjarto, ''Martin Schulz ve arkadaşları aylarca rahat odalarda yasa dışı göç hakkında konuştular. Daha sonra görüşmelerden sonra da herhangi bir şey olmadı. Bunlardan sonra Macarların kendi, ulusal hükümetlerinden çözüm beklemeleri anlaşılabilir. Macar hükümeti, aynı zamanda Schengen'in dış sınırları olan kendi sınırlarını bugün de koruyor. Güçlü Avrupa'yı güçlü üye ülkeler oluşturabilir.'' şeklinde konuştu.

Schulz'un, yasa dışı sığınmacı krizinde Avrupalıların seçtiği, yasal hükümetlerin sorumlu olduğunu iddia ettiğini savunan Szijjarto, ''AP Başkanı Martin Schulz'un sözleri gülünç ve saçma'' dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.