Macaristan'dan Türk Akademisine Gözlemci Başvurusu

Macaristan'dan Türk Akademisine Gözlemci Başvurusu
Kazakistan'da Uluslararası Türk Akademisini ziyaret eden Macar bakan Szijjarto, ülkesi adına akademiye tam gözlemci statüsü müracaatında bulundu

ASTANA (AA) - Macaristan'ın, Uluslararası Türk Akademisine (TWESCO) tam gözlemci statüsü için resmi başvuruda bulunduğu bildirildi.

TWESCO'dan yapılan açıklamada, Kazakistan'daki temasları kapsamında akademiyi ziyaret eden Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto'nun, Akademi Başkanı Darhan Kıdırali ile bir araya geldiği belirtildi.

Görüşmede Bakan Szijjarto'nun Türk Akademisine tam gözlemci statüsü için resmi başvuruda bulunduğu duyurulan açıklamada, Başkan Kıdırali'nin akademinin faaliyetleri hakkında bilgi verdiği kaydedildi.

Açıklamada, Macaristan Bakanı Szijjarto'nun, göçebe medeniyet ve ortak değerlerin araştırılmasında TWESCO'nun önemini vurguladığı aktarıldı.

TWESCO, Türk dünyası iş birliği kurumları arasında gözlemci statüsü için başvuru kabul eden ilk teşkilat olarak biliniyor.

Macar bakan, Kazakistan ziyareti kapsamında Dışişleri Bakanı Kayrat Abdrahmanov ile yaptığı görüşmede ikili ilişkilerin geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.