Maçın ardından

Maçın ardından
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Karaman:"Maçı kaybetmemizin iki temel nedeni var, maalesef bunun içinde hakem hocamız da var"- Osmanlıspor Teknik Direktörü Akçay:"Maçın başından sonuna kadar arzuluyduk, bu da bize galibiyeti getirdi"


RİZE (AA) - Spor Toto Süper Lig'de sahasında Osmanlıspor'a 1-0 mağlup olan Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Hikmet Karaman, "Maçı kaybetmemizin iki temel nedeni var, maalesef bunun içinde hakem hocamız da var" dedi.

Karaman, maçın ardından düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, yedikleri golde hatalı olduklarını belirterek, "Topu taca atsak, pozisyon olmayacak, kalabalık durumdaydık. Maçı kaybetmemizin iki temel nedeni var maalesef bunun içinde hakem hocamız da var, kusura bakmasın" diye konuştu.

Hakem kararları haricinde kendilerine de pay çıkardıklarını ifade eden Karaman, şöyle devam etti:

"Yediğimiz gol, bizim hatamızdan doğan bir gol. Top bizim elimizde, kontrolümüzdeydi ve rakibe verdik, gol yedik ama ondan öncesi var. 50. dakikalarda rakibin stoperi oyuncumuza taban giriyor, daha önce de sarı kartı var. Net bir taban, benim de gözümün önünde oluyor. Hocam, kural oysa önce sarı, sonra kırmızı kartı ver. Sercan'a aynı pozisyonda sarıyı veriyorsan orada da kartı değerlendireceksin. Olabilir, belki değerlendirmedi ama penaltıyı çaldın, niçin iptal ediyorsun? Sen çaldın. Çizgi hakemi 'ben görmedim' mi diyor, görüntülerde ağzını okuduğunuz zaman. Onunla istişare yaptıktan sonra iptal etti. Top oyuncunun hem sol hem sağ eline vuruyor. 90 dakika içerisinde oyuna etki eden iki kararı var. Birincisi göstermediği sarı karttan kırmızı kart, ikincisi iptal ettiği penaltı. Benim kanaatime göre direkt oyuna etki yapmıştır."

Karaman, Osmanlıspor karşısında pozisyonlar yakaladıklarını ancak değerlendiremediklerini de vurgulayarak, "Golü yediğimiz dakikaya kadar rakibin 'bu nasıl kaçtı' diyebileceğimiz pozisyonu yok. Bizim atmamız gereken daha tehlikeli pozisyonlar var. İç sahada bu karşılaşma bizim için kilit maç. Kaybetmememiz gereken bir maçtı ama yan etkenlerle maçı kaybettik." diye görüş belirtti.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray ile oynayacakları maça da değinen Karaman, "Biz kupada final oynamak istiyoruz. Oynamak istiyorsak burada alacağımız netice önemli. İyi bir sonuç alıp rövanşa gitmek istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.


- Akçay'ın açıklamaları

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ise farklı beklentileri olan iki takımın karşılaşmaya çıktığını belirterek, şöyle devam etti:

"Biri tehlikeden uzaklaşmaya, bir diğeri de yolculuk sonunda bir şeylere ulaşmaya çalışan takımdı. İkinci yarı rakibimizin daha fazla oyuncuyla atağa kalkması bazı alanları daha iyi kullanmamızı sağladı. Maçı istedik. Maçın başından sonuna kadar arzuluyduk. Bu da bize galibiyeti getirdi. Mutluyuz, bir yolculuktayız, umarım sonu hayırlı olur."

Akçay, Çaykur Rizespor'un iptal edilen penaltı pozisyonuna ilişkin ise "Mesleğe başladığım andan itibaren hakemlerle o kurumlarla ilgili yorumlardan sakındım. Belki haklı Rizespor, belki haksız ama bence hakemlere saygı duymak ve inanmak durumundayız. Yoksa futbolumuzun büyümesi ve gelişme asla mümkün olmayacaktır" ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.