Maçın ardından

Maçın ardından
Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş:-"Bu gün skor kadar oynadığımız oyun anlayışı da gayet iyiydi"-"Bu takımın oynadığı oyunla Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi iyi temsil edecek bir takım olarak görüyoruz"-"Bu birlikteliğin bir karşılığının olmasını bekliyorum


İSTANBUL (AA) - Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'de Kayserispor'u 4-0 yendikleri maçta, hem skor hem de oyun olarak istediklerini yaptıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Güneş, Kayserispor'un ligin iyi savunma yapan ve en az gol yiyen ekiplerinden biri olduğunu dile getirerek, "Buna karşılılık hem defansif hem de ofansif olarak düşündüklerimizi sahada uyguladık ve bu bizi sevindirdi. Bu gün skor kadar oynadığımız oyun anlayışı da gayet iyiydi. Dört gol attık ve gol yemedik. Daha fazla gol atabilirdik. Bunlar mutluluk verici." diye konuştu.

Şenol Güneş, güzel bir atmosferde oynadıklarını vurgulayarak, "Çok güzel bir zemin, çok güzel bir tribün ve mükemmel bir taraftar vardı. Oynadığımız oyun da keyif vericiydi. Oynanan oyunun tribüne yansıması ve tribünden verilen desteğin sahaya yansıması işin keyfini arttırdı. Güzel bir akşam oldu bizim için. İnşallah devam gelir." ifadelerini kullandı.


- "Biz ip atlamıyoruz, top oynuyoruz"


Bir basın mensubunun şampiyonluk yarışında iplerin ellerinde olduğunu söylemesi üzerine Şenol Güneş, şunları kaydetti:

"Biz her maçı iyi oynayıp kazanmak istiyoruz. Bunu sürekli söylüyorum ama siz de başka şeyler söylüyorsunuz. Bizim elimizde ip yok. Biz ip atlamıyoruz, top oynuyoruz. Dolayısıyla kazanıp kaybetmek maç sonunda belli olur. Geçen hafta anormal şeyler oldu iki puan kaybettik. Bugün buna izin vermedik. Varsayımlar ve hayali şeyler üzerine konuşmak benim işim değil."

Aynı basın mensubunun "Kötü bir senaryoda sezon sonuyla ilgili düşünceniz ne olur?" şeklindeki sorusuna, Güneş "Ben senaryo yazmıyorum, yönetmen değilim" karşılığını verdi.

Süper Lig'de gelecek hafta derbi maçta karşılaşacakları Galatasaray'ın gücünü bildiklerini dile getiren Güneş, "Galatasaray büyük camia. İyi oyuncuları var, iyi futbol oynuyor. Onlar da bu sene sıkıntılı bir dönem geçirdiler. Onlara da saygı duyuyoruz. Biz de kendi oyunumuzu oynayacağız ve kazanmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


- "Bu takımın, Şampiyonlar Ligi'nde olmasını istiyoruz"


Şenol Güneş, oynanmayan maçlarla ilgili yorum yapmanın doğru olmadığını anlatarak, "Bu takımın oynadığı oyunla Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi iyi temsil edecek bir takım olarak görüyoruz. Yarışacak takım olarak gördüğümüz için bu takımın o ligde olmasını istiyoruz. Bu sadece biçim için değil, Türkiye için de önemli. Umarım ki bunu başarırız. Göreceksiniz bu takım çok daha iyi olacaktır." diye konuştu.

Tecrübeli teknik direktör, takımlarında iyi bir uyumun olduğunu ve herkesin biribirini sevdiğini anlatarak, şunları söyledi:

"Biz de herhangi bir sorun yok. Oyuncularımız bugün iyi oynadılar, iyi işler yaptılar. Birbirlerini seviyorlar, sayıyorlar. Kazanmak için hırslılar, hedeflerine odaklandılar. Akhisar Belediyespor maçı bundan aşağı değildi. O maçta üç tane gol yedik, rüyamda olsa inanmam. Ancak bugün itibariyla her şey çok güzeldi. Bu birlikteliğin bir karşılığının olmasını bekliyorum. Biz de olumsuzluk yok ama bir hırs var. Kazanma isteği ve beklentimiz var. Bu zamana kadar çok emek verdik. Burada bir alın teri, gözyaşı, sinirlenme, hırs, hepsi var. Bunlar normaldir. Bazen bunu bize kötü silah olarak kullanan var. Alışacağız, bunları yaşayacağız. Bugün için memnunum. Galatasaray maçı da inşallah iyi bittiği zaman daha çok memnun oluruz."

Toplantıda yer alan Azerbaycanlı bir gazetecinin Azerbaycan Ligi'nde şampiyonluk mücadelesi veren Karabağ ile dostluk maçı yapmayı düşünüp düşünmediği sorulan Güneş, "Şeref duyarız. Azerbaycan ile aynı duyguları paylaşıyoruz ve aynı milletiz. Takımı da biliyorum. İnşallah bir gün orada ya da burada maç yaparız." ifadelerini kullandı.





Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.