Maçın Ardından

Maçın Ardından
Osmanlıspor Teknik Direktörü Akçay: "Oyuncularımı, baştan bugüne kadar getirdikleri süreç nedeniyle kutluyorum"- Olympiakos Teknik Direktörü Bento: "Rakibi açarak gol elde etmeye çalıştık. Nitekim sonuca ulaştık. Dün bu taktiği uygulayacağımızı söylemişti


ANKARA (AA) - UEFA Avrupa Ligi'ne son 32 turunda veda eden Osmanlıspor'un teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay, "Oyuncularımı, baştan bugüne kadar getirdikleri süreç nedeniyle kutluyorum." dedi.

Akçay, Yunan temsilcisi Olympiakos'a 3-0 yenildikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, iyi mücadele ettiklerini ama istedikleri sonucu alamadıklarını söyledi.

Taraftarlardan skor nedeniyle özür dileyen Akçay, iyi başladıkları maçı yedikleri golden sonra zorlaştırdıklarını dile getirdi.

Tecrübeli teknik adam, "Golden sonra direncimiz zayıfladı. Duygusal anlamda travmaya uğradık. Ofansif yönü daha fazla düşünmeye başladık. Bu da kalemizde ikinci ve üçüncü golü yememize neden oldu. Oyuncularımı, baştan bugüne kadar getirdikleri süreç nedeniyle kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Akçay, kadro tercihiyle ilgili soruya, "Sahaya çıktığımız takım, Adanaspor'a karşı çok başarılı oynadı. Bugün iki değişiklik de zorunlu oldu. O takımdan sadece Mehmet Güven yoktu. Futbolda zaman zaman kadro devamlılığı üzerinde gitmek gerekebilir. Futbolda bu bazen çok iyi bir stratejidir. Üç gün önce çok başarılı olmuş 11'i sahaya sürmek çok da mantıksız değil." yanıtını verdi.

Şikayet etmekten ziyade doğru tespitler yaparak yollarına devam etmeleri gerektiğine işaret eden Akçay, artık sadece ligi düşüneceklerini belirtti.


- Olympiakos cephesi


Son 16 turuna yükselen Olympiakos'un teknik direktörü Paulo Bento ise planladıkları stratejiyi sahada başarıyla uyguladıklarını aktardı.

Osmanlıspor ile önemli bir maça çıktıklarını vurgulayan Portekizli teknik adam, "Dün basın toplantısında söylemiştim, amacımız bir gol atıp sonuca ulaşmaktı. Bunu da başardık. Savunmamız iyiydi. Rakibi açarak gol elde etmeye çalıştık. Nitekim sonuca ulaştık. Dün bu taktiği uygulayacağımızı söylemiştik. Sevinçliyiz, bunu kutlamamız lazım ama yarından itibaren önümüzdeki maça hazırlanacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.