Maçın Ardından

Maçın Ardından
- Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Sözeri:"Önemli olan bugün 3 puandı, seyircimize güzel futbol ve mücadeleyle 3 puan hediye etmekti. Bunu başardığımız için mutluyuz"- Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Avcı:"Bize hiç yakışmayan, 65-70'ten sonra oyu


KARABÜK (AA) - Süper Lig'in 2. haftasında konuk ettiği Medipol Başakşehir'i 3-1 mağlup eden Kardemir Karabükspor'un teknik direktörü Erkan Sözeri, güzel futbol ve mücadeleyle seyirciye 3 puan hediye ettikleri için mutlu olduklarını bildirdi.

Sözeri, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, galibiyetten dolayı oyuncularını tebrik etti.

Bu sezon taraftarlarının önünde ilk maçlarına çıktıklarını ve oyuna kontrollü başladıklarını ifade eden Sözeri, şunları kaydetti:

"Anlık hatadan golü kalemizde gördük ama oyun disiplininden kopmadan geri dönüş önemliydi. Oyuncularımız bu geri dönüşü muhteşem bir şekilde yaptı. Duran toptan beraberliği bulup, daha sonra üstünlüğü yakaladıktan sonra gerçekten coşkulu, tutkulu bir futbol oynadığımızı düşünüyorum. Rakibimiz ikinci yarı üzerimize daha çok gelince kontradan çok pozisyon bulduk ama maalesef değerlendiremedik. Önemli olan bugün 3 puandı, seyircimize güzel futbol ve mücadeleyle 3 puan hediye etmekti. Bunu başardığımız için mutluyuz."

Sezonun bir maçla bitmediğini, bunu devam ettirmelerinin ana hedefleri olduğunu aktaran Sözeri, şöyle konuştu:

"Sahadaki vücut dilimiz, ritmimiz, her şey bugün çok güzeldi, memnunum. Bu performansımız devam ettiği sürece her zaman bu sonuçları almaya aday bir takımız. Oynamayan futbolcularımızdan da her zaman faydalanacağım. Çünkü uzun soluklu bir maratondayız. O oyuncularımı da hazır tutmak adına hafta içinde zaman zaman altyapı takımımızla maçlar alıyoruz. Biz bir takımız. Oynayan, oynamayan bu bütünlüğü sağladığımız sürece, her zaman bu sonuçları almaya adayız."

Futbolculardan İshak Doğan'a bundan sonraki maçlarda forma şansı verip vermeyeceğiyle ilgili sorulan soruya Sözeri, İshak Doğan'ın defansif anlamda eksikleri olduğunu, bu eksikliğini giderdikten sonra kendisini kullanmayı düşündüklerini kaydetti.


- Medipol Başakşehir cephesi


Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Kardemir Karabükspor'a olmaması gereken pozisyonlar verdiklerini belirtti.

Mücadeleye iyi başladıklarını aktaran Avcı, "Biz, oyuna iyi başladık, direkten dönen pozisyonumuz var. Arkasından golü bulduk. Deplasmanda aslında en güzel başlanacak bir şekildi bu. Sonrasında rakip için topun dışarıda olduğu bölüm, yani taçtan ve devamında duran toptan yediğimiz gol var. Sonra devre biterken yine bir direkt oyundan geçişte yakalandık. Olmaması gereken, bizim takımın hiç vermediği pozisyonlardı." değerlendirmesinde bulundu.

Abdullah Avcı, iyi başladıkları ikinci devrenin devamında disiplini kaybettiklerini anlatarak, "Napoleoni'nin pozisyonu penaltı mı değil mi bilmiyorum ama ceza sahası dışında olsa bir faul verilir. Sonrasında bize hiç yakışmayan, 65-70'ten sonra oyundan, oyun disiplininden kopan, rakibe üstünlük sağlamayan, pozisyona girmeyen bir görüntümüz vardı. Bu hiç alışık olmadığımız, bize yakışmayan, hiç de şık durmayan bir görüntüydü." ifadelerini kullandı.

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda 2-1 kaybettikleri ilk maçın rövanşında deplasmanda İspanya'nın Sevilla takımıyla karşılaşacaklarını hatırlatan Avcı, "Buradan çıkarılacak dersler, bir sonraki maça en iyi şekilde hazırlanmamızı sağlayacaktır diye düşünüyorum." şeklinde görüş belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.